Блог за хороскопи и астрологияИнтересни и любопитни статии свързани и не толко с хороскопите, астрологията, планетите и светилата. За събитията  през годинат, месеца и седмицата имащи отношение към астралогията и това което ни предначертават планетите. Източна и западна астрология.

Данте АлигиериСмята се, че началото на „Божествена комедия“ на Данте Алигиери е сложено в нощта срещу велики петък – на 24 март 1300 г. Класика, която всеки, в по-голяма или в по-малка степен, познава.

„На попрището жизнено в средата
намерих се в лес тъмен по зла чест,
че правий път сбъркал бях в мрачината.
Тъй буен, див и гъст бе тоя лес,
че спомня ли го, цял ме мраз побива:“

Пълнолуние в СкорпионНоволуние на 30 октомври 2016 година в Скорпион Новолунието на 30 октомври 2016 година се случва в Скорпион. В астрологията се смята, че този знак се свързва с трансформации. Можем да очакваме, че новолунието ще отвори път за преобразуване както на вътрешно, така и на външно ниво. Важно значение ще има за хората родени под знака на Скорпиона, а също и за представителите на противоположния знак - Телец.
Точката на съвпад на Слънцето и Луната е на 7 градуса в Скорпион и е в съвпад с Меркурий, което подчертава необходимостта от преоценка на личностната, ценностна система. Хармоничният аспект с Нептун носи добри предсказания. С периода на новолуние се свързват всички нови начинания, затова предстои време, което дава шанс за реализирането на мечтите в действителност. Успешни възможности и добри новини могат да очакват много, но най-вече хората родените под водните знаци: Рак, Скорпион и Риби.

Пълнолуние във ВодолейПълнолунието на 18 август 2016 година във Водолей ще бъде в 12:26 ч. Някои източници го наричат полу-лунно затъмнение, защото сянката на Земята ще затъмни само на ръба на Луната и наблюдателите от нашата планета няма да могат да видят нищо.
Дните на пълна Луна винаги увеличиват активността и добавят енергия, а Водолей е един от най-приветливите и приятни за общуване знаци на Зодиака. Затова може да очаквате време изпълнено с интересни срещи и съдържателни разговори.

Година на червената огнена маймуанаГодината на червената Маймуна, според китайския календар, настъпва на 8 февруари 2016 година. Измисленият от китайците, преди повече от 2000 години, 12-годишен календарен цикъл, при който всяка година съответства на определено животно е доказал своята точност. Той не може да предскаже всички събития, но все пак помага да повдигнете завесата на бъдещето, правилно да се подготвите, да посрещнете и прекарате годината така, че през периода да ви съпътства само успех и прогрес. Ще получите информация за характеристиката, особеностите и символите на 2016 година. Ще разберете както за семейния, така и за деловия хороскоп на настъпващата година.
Характеристика на годината: какво ви очаква и за какво трябва да се подготвите през 2016? Огнената или червената маймуна е интересно животно, многообразно и по някакъв начин прилича на самите нас, хората. Маймуната е невероятно умна, находчива и изобретателна, в същото време непредсказуема. Тя може да бъде както съзидателна, така и разрушителна, мигновено преминава от ласки и доброта към раздразнение и ярост. Огнената маймуна е с непостоянна природа, както и огънят, който може да ви даде топлина в студена нощ, да създаде уют в дома, а може и да унищожи цели градове. Именно в такива години всеки човек получава шанс истински да измени своя живот, да направи това, за което отдавна е мечтал, да постигне небивал успех.