Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Венера в Близнаци от 09.06.19 г. до 03.07.19 г.Зодиакалният знак Близнаци е склонен към промяна, което показва, че в този период чувствата, по-скоро, ще бъдат леки и повърхностни, бързо възникващи и променящи се, ще се проявяват като необходимост от емоционален опит, склонност към нови изживявания. Това разположение на Венера често дава измяна и невярност, желание за нов опит в любовта, способност на бързи и кратки връзки. Силните чувства не са характерни.
При това разположение Венера гостува на Меркурий, затова е възможен известен рационализъм в любовта. По-скоро ще ви се иска да бъдете обичани, а не самите вие да обичате. Ще изпитвате влечение към партньор, който е интересен, жив и общува с лекота.
Възможно е да имате няколко любовника/любовници наведнъж и желание постоянно да сменяте партньора/ката.

Може да изпитате любов към някой роднина или човек от близкото обкръжение.
Венера в Близнаци предполага разнообразие в любовта и обществените връзки, жажда за събития и любопитство към хората. Предпочитани са остроумните и красноречивите, любовните игри, извън семейните връзки, млад партньор във вече настъпилата старост. Хората се нуждаят от свобода на придвижване, отделят много време за обществени дела и удоволствия. Искат да усетят всичко и на всякъде.
В любовта ви привличат повече хумора и интелекта на любимия човек, отколкото физическите данни. Харесвате партньори, които са интелектуални и ви карат да се чувствате неуверени, да не знаете какво точно да очаквате. Скучно ви е, ако не ви задават въпроси, ако партньорът/партньорката не се променят. За да се чувствате щастливи, трябва да разговаряте с любимия човек, да разменяте мисли, да се разхождате заедно или да правите нещата заедно, заедно да учите нови неща. Обичате да имате много приятели и от двата пола. Обичате да флиртувате.

Жените при Венера в Близнаци
Когато Венера е в Близнаци, жените „обичат с ушите си“, защото за тях е важно да им говорят за чувствата си, а и те също ще говорят за своите. Ако не са разказали за чувствата си, все едно не са изпитали емоция. И при тези разговори, когато Венера е в Близнаци, жените казват колко далече са готови да стигнат. Обичат да говорят за чувствата си, без това да е подробен анализ, а просто дискусия или бърборене. Тези разговори, по-скоро, са форма на почивка.
За какъв мъж си мечтаят жените, когато Венера е в Близнаци? Да е мобилен, да има чувство за хумор, да е весел и енергичен. Мъжът непременно трябва да се интересува от живота на жената, от нейното настроение, да й звъни често и постоянно да мисли за нея. Да й прави комплименти! Тя иска да получава подаръци, очаква изненади. Повече я възбуждат разговорите за секс, отколкото самото действие.
През този период жените са контактни, ценят своя ум и съобразителност, добре общуват с братята и сестрите си, със съседите и близкото обкръжение. Лесно се запознават, дори на улицата. Не обичат да си стоят у дома, обичат да флиртуват, дори в интернет.
Обичат разнообразието и интересните отношения. Срещите трябва да бъдат интересни, необичайни, неочаквани и динамични.
Добре се ориентират при покупката на вещи за бита, знаят кое е изгодно.
Често се разсейват и се отклоняват от целите си, за тях е много трудно да завършат нещо до край.

Мъжете при Венера в Близнаци
Когато Венера е в Близнаци, мъжете обичат логиката и анализите, а също и интелектуалните игри. Обикновено са напълно доволни от ума си. Привличат ги непредсказуемите и любознателните представителки на нежния пол. И още: за мъжете е важно жените да бъдат загадъчни и неразбираеми. Считат, че по-важни са мислите и интелектуалните интереси на жените, отколкото външността. Високо ценят уменията за общуване, взаимното разбирателство, оптимизма и чувството за хумор. Жените, които добре шофират значително „повишават цената си“ в очите на мъжете. В същото време се дразнят от глупостта и бавните реакции.
При Венера в Близнаци, мъжете се привличат от ръцете и устните на жените. Те трябва да бъдат добре поддържани. Привличат ги ръце с тънки и дълги пръсти, с красив маникюр, с множество украшения – пръстени, гривни. Устните трябва да бъдат добре подчертани, да не са ярки, но с блясък. Мъжете се привличат от изразителните жестове с ръцете, живия маниер на разговор, бързата реч. Харесва им когато жената носи очила, ползва постоянно мобилен телефон. Обръщат внимание на детайлите – чанта, часовник, колан. Стимулират се сексуално от разветите от вятъра коси, дългите шалове, шапките с голяма периферия, обувките с висок ток.
В този период, мъжете изпитват нужда от разнообразие и нови стимули, което често води до краткотрайни отношения с жените. Ценят съобразителните и остроумни дами. Обичат да споделят впечатленията и мислите си. Но понякога така се увличат от анализирането на своите чувства и отношения, че започват да се лутат в романтичните си потребности, желания и сексуална идентификация. Мъжете обичат да правят впечатление с многото си връзки. Разбират от изкуство, умеят да ценят красотата и стила, а също и научните идеи. Знаят много за храната, дрехите, забавленията, усвояват лесно чужди езици. Те не са сантиментални, но са невероятно обаятелни, макар че може да залитнат към ярко изразяване на скептицизъм.