Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретрограден марс 2020Марс управлява нашата енергия, необходима за оцеляването ни. Тази енергия ни кара да вървим напред, а количеството й показва как ще действаме, с какъв ентусиазъм ще се движим през живота, с колко страст ще действаме, доколко ще бъдем целеустремени, агресивни, как ще изразяваме желанията си в околния свят.
Разположението на Марс в наталната карта показва способността на нашия организъм да се съпротивлява, т.е. говори за нивото на нашия имунитет.
Марс е планета, която се движи бързо, но през 2020 година ще се задържи доста в знака Овен - шест и половина месеца. В този знак планетата ще се движи и ретроградно. Това може да бъде доста напрегнат период и за всеки знак от зодиака може да донесе конфликти. Тези конфликти могат да дойдат от миналото и да са ни необходими. В астрологията няма добри и лоши периоди, всеки период е даден за нещо и периодът, който идва, може да е тук, за да решим някакви проблеми, някакви въпроси от миналото. Това може да е трудно време, но е необходимо да поставим точка на нещо, да се освободим от миналото.
Периодът на ретроградно движение на Марс е време, когато на всички ще ни се наложи да се освободим от вътрешните си илюзии, от убежденията си, които вече са остарели.
Това време не е подходящо да започваме нещо ново.
На 28 юни 2020 година Марс влезе в знака Овен. Тук Марс си е у дома, той управлява този знак. Ще остане шест месеца и половина, до 7 януари 2021 г.
А през периода от 10 септември до 14 ноември 2020 година Марс ще бъде ретрограден в същия знак.
По време на ретроградното движение на Марс всички процеси се забавят. Може да имате усещането, че не ви достига енергията, за да можете да развивате определена дейност, т.е. спада активността.

Когато Марс е ретрограден не ни достига енергията за постигането на определените цели.
През този период – от 10.09. до 14.11. 2020 година е по-добре да не започвате нищо ново, защото може да не ви достигнат силите и енергията за неговата реализация.
По време на движението на Марс в Овен, планетата прави два пъти аспект с Лилит, която е точка на страх и съвпадът може да бъде доста опасен момент. Датите на тези събития са 12 август и 23 септември. Седмица преди и след тези дати е добре да бъдете много внимателни, защото Марс не е само енергия. Той символизира травми и опасности. В тези периоди не трябва да рискувате, не трябва да се оперирате и да правите каквито и да било процедури, свързани с хирургия, с игли, с режещи инструменти. Ако е възможно, през този период не трябва да планирате операции и козметични процедури, лечение на зъби.
В тези моменти може да бъдем леко конфликтни и да проявяваме агресия без да е необходимо. Лилит може да ни провокира към избухване на агресия, ревност и повишена конфликтност.
Какво носи периодът на ретрограден Марс за всеки знак на зодиака:
ОвенОвен
Този период може да ви донесе проблеми от миналото, неудовлетворение от собствената ви външност, от имиджа ви. Могат да възникват конфликти, заради дела от миналото, но те са ви необходими, за да се отървете от някакви шаблони, илюзии и заблуждения. През този период може да усещате, че сте недоволни от самите себе си, от това как изглеждате, как се държите, как се проявявате.
Може да имате усещане на вътрешно неудовлетворение от някакви процеси или от самите себе си. А конфликтите, които ще възникват, те могат да бъдат свързани с хора или с дела от миналото. Тези конфликти са ви необходими, за да преразгледате своето отношение към тях.

 

ТелецТелец
За вас периодът на ретроградно движение на Марс е свързан с необходимостта да се отървете от вътрешните си конфликти, от неправилното възприятие на самите себе си. Тази дейност може да бъде провокирана от конфликт във външния свят, т.е. някакви ситуации в околния свят могат да ви провокират към агресия и да ви доведат до това, да преразгледате някакви вътрешни, ваши модели. И благодарение на външните проблеми, на външните конфликтни ситуации да извършите тази работа, вътре в себе си, да отстраните неправилните шаблони, неправилното виждане за самите себе си.
В този период могат да изплуват някакви ваши тайни дела или мистерии от миналото, които ще се наложи да решите. Този период е подходящ да се освободите от тайните, от зависимостите и от вредните навици.
Ако вие имате отношения от таен характер, любовен триъгълник, който продължава от доста време, то през този период вие можете да преразгледате този въпрос и да прекратите тези отношения или те да престанат да бъдат тайни, т.е. вашата тайна да бъде разкрита и на вас да ви се наложи да вземете решение.
Но всички затруднения, които могат да възникнат през този период, ще ви бъдат от полза и за развитието на вашата личност.
БлизнациБлизнаци
Периодът на ретрограден Марс може да върне в живота ви някакви конфликти и проблеми, свързани с вашето минало, с вашата реализация, свързана чрез социума. Може да преживеете конфликти с приятели или с група хора, с които заедно взимате участие в нещо.
Ще се върнат стари конфликти, благодарение на които, вие ще преразгледате вижданията си и своята самооценка. Ще преразгледате отношението си към определени шаблони и възгледи. Тези конфликти ще бъдат благоприятни за вас, защото вие, чрез тях, ще решите свои вътрешни проблеми.
Периодът на ретрограден Марс може да ви подтикне да преразгледате мечтите и целите си. Може да се върнете към някакви мечти от миналото или обратното, на основата на някакви конфликти или проблеми от миналото, вие може да преразгледате своите сегашни мечти и цели. Кои сте, в какво вярвате, на какво се надявате.
Ако се занимавате с дейност, която се реализира чрез интернет или чрез социалните групи, то тук могат да възникнат конфликти с клиенти от миналото или някакви конфликтни моменти, свързани с реализацията на вашата дейност чрез интернет. Всички тези конфликти и проблеми от външния свят ще ви бъдат от полза. Т.е. преминавайки през тях, вие ще успеете да се издигнете нагоре, да се отървете от еднообразието и задръжките.
РакРак
Периодът на ретрограден Марс може да ви донесе недоволство и раздразнение по въпросите свързани с развитието и реализацията на вашата кариера и изобщо с вашите достижения. Тук може да има напрежение, може да има конфликти свързани с миналото.
Във вашия живот могат да се върнат хора от миналото, които е възможно и агресивно да ви напомнят онова, което още не сте постигнали и какво, в крайна сметка, наистина искате. Тези неприятни, конфликтни моменти могат да бъдат в сферата на постиженията, статуса, кариерата, работата и собствения ви бизнес. Тук могат да се върнат проблеми от миналото и този период може да бъде доста напрегнат.
В този момент не трябва да се местите на нова работа или да започвате собствен бизнес, защото може да не ви достигне енергията, за да постигнете високи резултати.
Стремете се през периода на ретрограден Марс да завършите това, в което вече не виждате прогрес и развитие, за да освободите място за развитие в сферата на вашите социални достижения, кариерата и статуса. В този период може да ви бъде много трудно да отстоявате своите цели, мечти и позиции.
ЛъвЛъв
Периодът на ретрограден Марс може да ви донесе конфликти или напрежение по въпросите, свързани с образованието, обучението, с въпроси свързани с чужденци по въпроси от личен или делови характер и с решаването на съдебни и юридически въпроси. Тук може да имате конфликти и проблеми идващи от миналото, но това ще бъде като освобождаване.
Ако вашата дейност е свързана с чужденци или чуждестранни организации, то тук могат да се върнат някакви проблеми и затруднения от миналото, но вие можете да решите всички тези конфликти и да стигнете до някакво разумно, компромисно решение. Т.е. всички тези конфликти моменти може да идват при вас, за да можете, вие да решите този или онзи проблем и да поставите точка.
Не трябва да се страхувате от създалото се напрежение, не трябва да се страхувате от възникналите въпроси от миналото. Всичко това е нужно, за да можете да се освободите.
Бъдете внимателни, ако през този период планирате някакви пътувания и командировки. Тук всичко може да се случи и да не бъде така просто и гладко, както би ви се е искало, защото Марс прави съвпад с Лилит и всичко може да се види не в тази светлина, каквато е наистина. Т.е. в този период бъдете внимателни с пътуванията, с въпросите свързани с чужденци и чужди култури, с обучението и образованието. Тук може да има повишена конфликтност и напрежение.
Ако се занимавате с решаването на някакво съдебно дело, през този период то може отново да бъде възобновено, независимо, че вие сте считали, че всичко е приключено.
ДеваДева
Ретрограден Марс ще транзитира през дома на чуждите пари и кризисните ситуации. В този период могат да се възобновят конфликти, свързани с дългове, с някакви финансови задължения, напрегнати ситуации свързани с общия ви бюджет с партньора/ката в личния ви живот.
Също така, могат да възникнат конфликтни ситуации, свързани с някакви кризисни ситуации, но тези конфликти ще бъдат насочени към развитието на вашата личност. Не трябва да се страхувате от тях, защото са насочени към освобождаването от личните ви вътрешни конфликти и шаблони.
Добре е да се подготвите за този период, т.е. да сложите ред в делата, свързани с вашите финанси и дългове.

 

ВезниВезни
Периодът на ретрограден Марс може да върне в живота ви конфликти, свързани с вашите партньори – както в личния, така и в деловия живот. Тези напрегнати моменти ще бъдат насочени към това, вие да се отървете от шаблоните, от еднообразното разбиране, вероятно не съвсем правилното отношение към партньорството или към определени хора. Хората, които не помагат на вашата личност да се развива, могат да си отидат, да напуснат вашето пространство през този период.
Бъдете много внимателни, защото влиянието на Лилит ще изкривява виждането ви за нещата. Може да не оценявате правилно ситуацията, но когато този труден период отмине, ще видите колко леко ви е станало, как този период ви е освободил от ненужните хора или е разрешил вашите вътрешни конфликти, вашите противоречия с партньорите в личния и в деловия живот.
Тези въпроси могат да се отнасят и до ваши клиенти, ако дейността ви е ориентирана към предоставянето на услуги на клиенти. Този период може да съдържа конфликтни и напрегнати моменти при взаимоотношенията с клиентите, но ще помогне на вашето развитие. Т.е. разрешавайки тези конфликти, тези напрегнати моменти, вие много ще научите, ще преразгледате шаблонното си мнение, еднообразните си разбирания по редица въпроси.
СкорпионСкорпион
Марс ще се движи ретроградно във вашия дом на работата и здравето. Този период може да ви донесе конфликти свързани с клиенти, може да се връщат недоволни клиенти. Но в действително, това ще бъде благоприятно за вас, защото връщането на недоволни клиенти е връщане на конфликти, свързани с работата и с колегите, с ръководството. Всичко това ще ви помогне да разрешите вътрешните си противоречия и страхове, и да преминете на друго ниво.
Ретроградното движение на Марс може да ви даде възможност да преминете повторен курс на лечение и в този период е възможно истинско изцеление. Т.е., ако имате проблем със здравето и се опитвате да го решите, и вече сте провели курс на лечение, сега, когато Марс е ретрограден, може наистина да се излекувате, и това да се окаже много благоприятен, за вас, период.
Може да се върне необходимостта да се занимавате с някаква рутинна работа. Може би преди време сте помагали на някого за нещо, било е време, когато сте изпълнявали някакви задължения по отношение на друг човек, помагали сте му за нещо. Сега, по време на ретроградното движение на Марс, има вероятност отново да се наложи да изпълнявате тези задължения, т.е. да служите и да се занимавате с рутинна, монотонна дейност.
В живота ви ще се върнат задължения, свързани с вашата работа. Нещо, което преди сте извършвали е възможно отново да се върне към вас.
СтрелецСтрелец
Периодът на ретрограден Марс може да доведе до връщане на проблеми и конфликти, свързани с децата. Ако имате вече пораснали деца, то може отново да се повдигне някакъв конфликт или спорен момент, който не е разрешен между вас. Може да се стигне до противопоставяне и конфликт между вас и порасналите ви деца. Но в същото време, това ще ви помогне да разрешите противоречията между вас, веднъж и за винаги.
От друга страна, през този период е възможно, вие съвършено по различен начин да погледнете на въпросите, свързани с децата ви, с тяхното обучение, образование, възпитание и да разрушите изградените по-рано шаблони. Периодът е благоприятен да започнете да се отнасяте различно към децата си, към тяхното възпитание и отглеждане.
Ретрограден Марс ще засегне сфера, която е свързана със запознанствата, срещите, флиртуването и в живота ви могат да се върнат хора от миналото, с които по-рано сте имали отношения. Т.е. може да има възстановяване на отношенията. А е възможно, ако имате отношения, които са в начален етап, да възникнат противоречия, недоразумения, конфликти. В същото време, тези конфликти могат да помогнат на вас и на вашите отношения да се освободите от остарели убеждения, шаблони и правила, които са заблуждаващи и не допринасят за вашето развитие.
Ако сега имате отношения, но виждате, че те не водят до нищо повече, че в тях няма пространство за развитие и само утежняват живота ви, то по време на ретроградно движение на Марс, вие можете да преразгледате своето решение, относно тези отношения и да ги прекратите, ако те наистина не ви дават никаква възможност за развитие и прогрес.
КозирогКозирог
Периодът на ретрограден Марс ще има отношение към сферата, която е свързана с дома, с рода, със собствеността и със семейството, с хората, с които живеете заедно. Може да се повторят някои конфликтни ситуации, свързани с вашия дом и с ваша недвижима собственост.
Може в дома ви да дойдат хора, които по-рано са живели тук или с които по-рано сте общували и са ви идвали често на гости, а след това, за дълъг период, не сте общували, не са ви посещавали.
Може да се върне някакъв конфликт, който съществува между вас и семейството ви или вътре във вашия род. Т.е. могат да възникнат напрегнати моменти, конфликти, свързани с вашия дом, с ваш недвижим имот, с вашия род, с вашето семейство.
Всички тези конфликти, които биха могли да възникнат през този период, ще ви помогнат да се освободите от еднообразието, от страховете, от неправилното виждане или разбиране на въпросите, свързани с дома и семейството.
В същото време може да се върнат стари конфликти с ваши роднини или изясняване на отношенията.
Може в живота ви да се върне бивш съпруг/бивша съпруга и на тази основа да възникнат конфликти.
ВодолейВодолей
Периодът на ретрограден Марс може да върне в живота ви конфликти и напрежение свързани с вашето общуване, с обкръжението, със съседите, с братята и сестрите ви. Може да се наложи изясняване на отношенията, но тези конфликти ще ви бъдат от полза. Тук ще успеете да разрешите много от тях и да сложите точка на конфликтните въпроси. И като цяло, ще успеете да измените самия шаблон на поведение, на собственото ви отношение към приятелите, към далечните роднини, към братята и сестрите.
Този период може да предизвика определено напрежение по въпросите свързани с обучението или със средствата за придвижване – автомобил, обществен транспорт, с пътуванията вътре в града или близо до него. Може да преживеете конфликтни ситуации, които вече сте преживявали. Много е важно да разберете, че тези проблеми, които могат да възникват, заради външни фактори, са ви необходими, за да видите какъв проблем съществува вътре във вас. Бъдете внимателни към тези напрегнати моменти, защото те са външни ситуации, които ви призовават да разберете, че вътре във вас съществува конфликт и вътрешно противоречие. Тези проблемни моменти са нужни, за да преразгледате убежденията и разбиранията си.
През този период при вас могат да се върнат хора, с които някога сте учили и тази среща да събуди разбирането ви за личния ви вътрешен проблем във взаимоотношенията с тези хора. И е много важно, че вие това сте го разбирали, а и сега разбирате, че тези ситуации са ви необходими, заради личностното ви израстване.
Ретрограден Марс ще засегне и въпросите, свързани с документи. През този период може да възникне определен проблем – например, че нямате определен документ или, че той не е правилно оформен. Този период може да ви покаже, че трябва да се заемете със своите документи и да ги оправите, да сложи абсолютен ред.
В моментите на съвпад на Марс с Лилит, 12 август и 23 септември, седмица преди и след тези дати, трябва да разберете, че е необходимо да бъдете изключително внимателни зад волана, защото Марс е енергия, агресия и ни подтиква да нарушаваме правилата, да се движим с превишена скорост и когато тази енергия съвпадне с Лилит е вероятно да възникне неправилна оценка на ситуацията на пътя, затова бъдете внимателни.
РибиРиби
Периодът на ретрограден Марс може да донесе в живота ви ситуации на връщане на хора, които ще се стараят по негативен начин да влияят на вашата самооценка. Това за вас е много важно, защото на основата на това противопоставяне, съпротивление на хората и тяхното мнение, вие ще успеете по-добре и по-ярко да се проявявате и да повишавате собствената си самооценка, ако правилно реагирате на действията на тези хора.
За вас е важно през този период да се отървете от шаблоните и неправилното разбиране относно начина на заработване на пари, вашите финанси и собствености. Може да се появят конфликти и напрегнати моменти относно собствените ви доходи и това да води до конфликти, но всичко това ви е необходимо, за да се отървете от баналностите и да разширите сферата си на заработка.