Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретрограден марс 2018

Как влияе ретрограден Марс на знаците от Зодиака
В най-голяма степен ретрограден Марс влияе на хората от знаците Овен и Скорпион, защото в астрологията, тези знаци се намират под управлението на Марс. Като правило, Овните и Скорпионите стават по-малко агресивни, по-малко настойчиви и по-търпеливи. При тях се появява пасивност и склонност да седят със скръстени ръце. За да започнат отново да действат с обичайния си маниер, те трябва да дочакат времето, когато Марс отново ще започне директното си движение, тогава енергията на тази планета ще им помогне и те да се задвижат.
Хората, които са родени под други знаци и не се намират под управлението на Марс, могат да се чувстват различно. Понякога те стават нетърпеливи, импулсивни, стремят се да изпълняват всичко, веднага, но това не е разумно поведение.

Тъй като пътят на обратното движение на Марс е във Водолей и Козирог, представителите на тези знаци също са подложени на влиянието на тази планета. В това време някои са склонни да бъдат раздразнителни. Под влиянието на емоциите и разочарованията, много взимат неефективни решения или действат необмислено, изразяват гняв, вместо да търсят конструктивен диалог и да търсят търпимост.
За какво не е подходящ периодът на ретроградно движение на Марс
Планетата Марс в астрологията се свързва с агресията, мъжеството, физическата активност, спорта, войната, конфликтите, новите начинания. При ретроградно движение планетата губи своето обичайно направление, нейната енергия се проявява по необичаен, нехарактерен начин.
Цикълът на ретрограден Марс не е подходящ за дейности, които изискват нормална проява на енергия. Той подкопава жизнеспособността на новото, започнато в този период, независимо дали става дума за бизнес проект, любовен роман, съдебен процес, разрастване на конфликт и др.
• Новият проект няма да се разгърне истински, той ще се задъхва и постепенно ще угасне;
• Страстната любов, който е започнала в период на ретрограден Марс, рйдко завършва с брак, макар в началото да ни се е струвала многообещаваща;
• Конфликтите, възникващи в този период, имат свойството да се задълбочават и е много сложно да ги разрешите, защото враждебността ще се проявява многократно в бъдеще;
• Относно юридическите въпроси: при тях възникват множество тънкости, опонентите може да се окажат неочаквано силни.
Особености на периода на ретрограден Марс
• Новите проекти и планове могат да се забавят или да се развиват не така, както сте очаквали;
• Нивото на енергичност намалява;
• Могат да се случат нещастия и конфликти, заради импулсивни постъпки и гневни изблици;
• Хората, повече от обикновено, са подложени на стрес, а той оказва повече негативно въздействие върху състоянието на здравето;
• Оборудването и техниката носят повече безспокойство, възникват проблеми;
• На ретрограден Марс не е желателно да купувате техника, механични устройства.
За какво е подходящ периодът на ретрограден Марс?
Ретроградният Марс притежава мощна енергия, но тя не е подходяща за придвижване напред, а за укрепване на позициите или да отработване на някакъв аспект от живота.
В период на обратно движение на Марс някои дела не вървят така бързо, както би ви се искало, затова е добре да се върнете към ситуации, започнати по-рано, като ги осмислите добре и внесете в тях изменения. Възможно е да бъдат намерени неочаквани способи за решаване на дейностите, което ще ви позволи да повишите шансовете си в бъдеще. В действителност задържането може да се окаже ценно, да даде възможност да видите това, което стои на пътя ви, да се стегнете и да укрепите своята позиция. Това е подходящо време за преглед на детайлите, но преминаването към активни действия оставете за после, когато Марс стане директен.
Транзит на Марс в Козирог
Транзитът на Марс в Козирог през 2018 година продължава от 17 март до 16 май, след това планетата, заради ретроградното движение се връща в този знак за периода 13 август - 11 септември 2018. Заради ретроградния си цикъл, Марс ще бъде в Козирог значително по-дълго от обикновено и негово влияние ще бъде забележимо.
Марс е планета, която ни дава желание и решимост да следваме мечтите си. Олицетворява безграничната енергия, която може да бъде както конструктивна, така и деструктивна. В астрологията Козирог се счита знак на екзалтация на Марс, тук неговото влияние е много силно. Този знак се намира под управлението на строгия Сатурн, той е способен да вложи Марсианската енергия в нужното русло.
Преминавайки транзитно през този земен знак, огненият Марс се изпълва със сили и се стреми към успех. В неговата природа е да действа бързо, импулсивно и понякога безразсъдно, но Козирог се отличава търпение и дисциплина, затова влиянието на Марс тук се изразява правилно. Марс, както и преди се движи, но по-спокойно и по-целеустремено. Освен това, неговата енергия се увеличава от Плутон, който също е разположен в Козирог. Много от нас ще се почувстват по-уверени, ще се появи желание да започнат големи проекти. Настъпва благоприятно време да се заемете с отговорна работа, да дадете начало на нещо ново или да се върнете към незавършените дела.
Транзит на Марс във Водолей през 2018 година
Марс влиза в причудливия и независим знак Водолей на 16 май 2018 и остава тук до 13 август 2018. Заради ретроградния период, през тази година Марс ще бъда два пъти във Водолей, вторият транзит продължава от 11 септември до 16 ноември 2018 година.
Намирайки се във Водолей, червената планета става леко ексцентрична, така че вие ще забележите, че сте станали по-изобретателни, все по-често ще ви идват блестящи и нестандартни идеи. Дори сънищата в пози период може да бъдат необичайни, понякога пророчески.
Транзитът на тази планета във Водолей ви дава желание за независимост и непокорство. През този период „свобода“ става не просто дума, а жизнена необходимост. Не се старайте никого да ограничавате и да спирате, позволете на другите да се чувстват свободни. Изразявайте своята неповторима индивидуалност и воювайте за оригиналността!
Планетата Марс се свързва с огнената стихия, но в прохладния Водолей тя се освежава, на преден план излизат интелектуалните въпроси. Този зодиакален знак е свързан с общочовешките, хуманитарни ценности, така че не се учудвайте, ако при вас се появи необходимост да вземете участие в някакви обществени мероприятия или се пробуди интересът ви към социална активност.
Аспекти на Марс във Водолей през 2018 година
• На 15 ноември 2018 се образува секстил между Марс и Уран в Овен. Неговото влияние ще донесе много положително влияние на тези, които не са лишени от смелост. Възможно е вие да започнете нов проект, да проявите интерес към съвременните технологии, да решите да внесете в живота си промени. Действайте без да се бавите, защото съвместното влияние на Марс и Уран често дава само един шанс.
• На 20 ноември 2018 се формира квадрат между Марс във Водолей и Юпитер в Скорпион. Появява се авантюристичен дух, стремеж да се предприеме нещо екстраординарно, да се отправите на непланирано пътешествие и др. Оптимизмът на Юпитер и предприемчивостта на Марс могат да творят чудеса, но тъй като аспектът е негативен, не са изключени нежелани ексцесии.