Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретрограден Юпитер 2018Ретроградният Юпитер призовава към задълбочено проучване на собствения бизнес и собствените дела. В такъв момент е добре да се обобщават професионалните резултати, сериозно да се учи и да се усъвършенстват личните умения. Не се препоръчва започването на нови, мащабни проекти, по-добре е да се довърши започнатата работа.
Когато Юпитер става ретрограден е добре да обърнете внимание на личностното развитие и вътрешния ръст. Възможно е вие да намерите фалш в себе си или в другите. Опитайте да определите с какво точно вие показвате истинската си същност, може би играете несвойствена за себе си роля.
В положителен вариант, могат да бъдат открити нови възможности, които са резултат от усилия, предприети в миналото или произтичащи от хора, с които в миналото сте имали връзка. В негативен вариант не е изключено връщане на проблеми в отношенията, които не са решени навреме.

За какво е подходящ периодът на ретрограден Юпитер
Ретроградният Юпитер през 2019 година акцентира върху духовните и философски теми. Това е добър период за изучаване на философия, провеждане на исторически изследвания и др. Времето е подходящо за възобновяване на социални и бизнес проекти, свързани с темите на Юпитер: висше образование, юридически въпроси, благотворителност, международни връзки, изследвания, религия и философия.
На лично ниво времето е подходящо за възстановяване на онова, което е било отложено или незавършено:
• Да завършите прекъснатото си образование
• Да възобновите започнатото по-рано изучаване на чужд език
• Да се отправите на пътуване, което сте отложили в миналото
• Да пътувате с духовна, образователна или културна цел
• Да възстановите отдавна загубено приятелство или стари любовни отношения
• Времето е отлично да повдигнете духовни и философски въпроси и да изясните приоритетите в живота си.
Особености на периода на обратно движение
Юпитер е духовна планета и периодът на неговата ретроградност не е подходящ за начало на дейност, която има ярко изразени материални цели. Ако вие в това време започнете нов проект, може да се окаже, че голяма част от бизнеса ще бъде с благотворителност и добри дела. В същото време, ретрограден Юпитер е изключително подходящ за начало на хуманитарни, образователни и културни проекти или такива, които включва събиране на средства. Като правило, периодът не оказва забележимо внимание върху състоянието на делата на вече действащ бизнес.
Ретрограден Юпитер е подходящ за прехвърляне на вещни права или за препродажба на големи вещи, недвижими имоти и др. Като цяло, когато Юпитер преминава в ретроградно движение, времето благоприятства възстановяването на някакъв проект или отношения, които са свързани със сферите на владение на Юпитер, описани по-горе. Има смисъл да се върнете към тях и да възродите онова, което е било загубено в миналото.
Тъй като Юпитер е ретрограден почти половин година, всяка година, ретроградността на тази планета няма да влияе видимо върху едни или други въпроси, били те лични или делови. Необходимо е да се разгледат аспектите с планетите от наталната карта, прогресиите и транзитите, за да се направят по-детайлни изводи. И работете над осъществяване на желаното, тогава вие ще бъдете успешни!