Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретроградна Венера  2020Гледай в youtubeВенера в астрологията отговаря за хармонията, красотата, любовта, брака, партньорството, отношенията, изкуството, ценностите, парите. Управлява знаците Телец и Везни, а също втори и седми дом на хороскопа.
Планетата Венера се вижда с просто око от Земята. Известна е като Зорница и Вечерница и най-отчетливо се вижда в часовете на развиделяване и смрачаване.
Веднъж на година и половина, Венера забавя своя ход, спира и започва да се движи назад за период от 40 дни. След това спира и възстановя директното си движение. През тази година Венера ще бъде ретроградна от 13 май на 22 гр. в Близнаци до 25 юни на 5 гр. в Близнаци.
Най-значимо е влиянието на ретроградна Венера върху тези, при които тя е силно изразена в наталната карта. В това число са хората, които са родени под знаците Телец и Везни, имат Асцендент или Луна в тези знаци. Ретроградна Венера разкрива истинската стойност и достойнство на хората и нещата във вашия живот. Именно с тези теми са свързвана знаците Телец (ценности, пари) и Везни (отношения). Тъй като планетата транзитира в Близнаци, периодът е важен и за представителите на този зодиакален знак.

Едновременно с това, ретроградна Венера става участница и в други, много интересни, от астрологична гледна точка, явления. Те ще ви подарят незабравими събития, преживявания, водовъртеж от чувства, много информация за размисли от сорта на: „Какво да правя?“ и „Как да живея по-нататък?“
Периодът е подходящ за писане на любовни романи, но покупката на скъпи предмети на изкуството, финансовите и материалните дела, отложете за по-благоприятно време, защото периодът на ретроградна Венера може да ви донесе финансови загуби.
Ретроградна Венера в Близнаци е много комуникативна, но доста повърхностна. Провокира връщането на стара, отминала любов, неочаквани срещи, възстановяване и активизиране на контактите, общуване, срещи, разговори, пътувания с предишни любовници. Връщат се предишните чувства, избухват отново и ви карат да мислите за тях.
• На 13 май 2020 започва периодът на ретроградно движение на Венера. В този ден, тя е стационарна (неподвижна) и формира напрегнат аспект с Нептун, който символизира идеализирането на партньора, мечтите и фантазиите за красивата любов, илюзиите в партньорските взаимоотношения. Новите запознанства в това време могат да ви донесат сериозни неприятности, финансови загуби и разочарования. Те няма да имат бъдеще. Този период е неблагоприятен за сключване на брак и годеж.
Този аспект ще бъде активен до 26 май. А след това, когато Венера възобнови директното си движение отново ще бъдем свидетели на негативния аспект между двете планети. Това ще се случи между 25 и 30 юли.

• На 22 май 2020 година ще станем свидетели на съвпад на ретроградна Венера и Меркурий в квадратура с Нептун, на Новолуние в Близнаци.

• На 24 май 2020 година транзитната Луна се присъединява към Меркурий и ретроградна Венера, и заедно формират напрегнат аспект към Нептун.

В този период чувствата и емоциите ще обхванат въображението и психиката ви в ярки, разнообразни цветове. Тази психологическа еуфория ще създаде силни преживявания и то толкова реални, че на човек ще му се иска да вярва в неправдоподобността.

Но в случай на връщане на предишна любов и възобновяване на стари отношения, това ще донесе силни, вълнуващи, ярки преживявания и спомени. Ще ви накара отново да усетите силата на предишните чувства и да обновите предишното си отношение към своя бивш партньор/бивша партньорка.

В „живия живот“ или иначе казано - в бита и ежедневието, ще бъде много важно да запазите мисълта си трезва и логична.

Тук единствено може да се надявате на много благоприятния аспект между Слънцето и Сатурн, който да ви помогне да запазите самоконтрол, а мисълта си трезва и ясна.

• На 5 юни 2020 се случва Пълнолуние и Лунно затъмнение в Стрелец с участието на ретроградна Венера в съвпад със Слънцето в Близнаци. Марс в съвпад с Нептун в Риби образуват тао квадратура към оста на Лунното затъмнение. По тази ос са и Лунните възли: Северен в Близнаци, Южен в Стрелец.

Това, определено, може да се нарече време на кармични събития, ако сте се „завихрили“ във водовъртеж от събития за връщането на любим човек от миналото, на стари връзки и чувства.

Нивото на преживявания и страсти може да се окаже фантастично. Но сега не трябва да взимате окончателни решения по отношение на плановете за промяна на живота си, включвайки предишния си любим човек.

Марс в съвпад с Нептун, в Риби, в квадратура към оста на Лунното затъмнение повишава интензивността на психиката, но не и реалната предприемчивост. Възможни са нерешителност и съмнения.

Оставете всичко да „ферментира“ и да се „утаи“! Какво да правите и как да живеете по-нататък ще стане ясно когато Марс влезе в Овен, а това ще се случи на 28 юни 2020 година.

Ако вие сте започнали нови отношения през периода на ретроградна Венера, бъдете готови, скоро, всичко да приключи.

• На 18 юни 2020 ситуацията става още по-интересна, защото Меркурий става ретрограден.

Периодът е подходящ за възобновяване на стари отношения. Въпреки, че няма да ви бъде лесно, това ще ви помогне да анализирате своето минало, да търсите и да коригирате старите си грешки, да се отървете от стереотипите от миналото, които сега съвсем са изгубили своя смисъл и само ви пречат на по-нататъшния живот.

При новите отношения объркванията и грешките ще станат страшно много.

• На 21 юни 2020 година се случва Новолуние и Слънчево затъмнение в Рак.

В този момент се „залага“ нов жизнен цикъл. В същото време Венера вече е много бавна, губи скорост, защото се готви да спре, преди да възстанови директното си движение след 4 дни. Сега и Меркурий се движи назад.

Не се обърквайте от пълната несигурност на ситуацията. Просто, сега не е време да мислите за бъдещето. Сега е време да преживеете и преосмислите себе си и своите отношения от миналото.

• На 25 юни 2020 година, Венера става директна и се появява възможност да оцените своите чувства и отношения с предишния си любим човек от гледна точка на днешния ден, но вече като вземете предвид преоценката на миналото. Това ще ви позволи много от „нещата“ да ви се прояснят.
Но, докато Марс е в Риби и Меркурий е ретрограден, е рано да взимате окончателни решения и да предприемате реални стъпки.

• Марс ще влезе в Овен на 28 юни и ще добави решителност.

• Меркурий ще стане директен на 12 юли и ще внесе яснота в ситуацията. Още повече, че в този период Венера и Марс образуват хармоничен аспект, който ще ви помогне да се разберете един – друг и да изградите хармонични отношения в бъдеще.

Какво ще донесе ретроградна Венера на всеки знак от Зодиака?
Овен в ретроградна Венера 2020Овен
При вас е възможно ретроградна Венера да предизвика редица проблеми в общуването, писането, при късите пътувания. Ако се занимавате с търговия или извършвате услуги в сферата на красотата, бъдете по-внимателни!
Възможни са недоразумения при общуването с близки роднини или със съседите. През този период е много вероятно да се влюбите в съсед/съседка, но всичко да приключи с приключване на периода на ретроградно движение на Венера.
Може да срещнете съученици от началното или средното училище, които отдавна не сте виждали, може да срещнете стара любов.

 

Телец в ретроградна Венера 2020Телец
Ретроградна Венера ще транзитира във вашия дом на материалните притежания. Бъдете внимателни с парите, не ги пилейте напразно.
В период на ретроградна Венера е много вероятно да усетите силно желание да разместите или да подмените мебелите в дома си. Ще бъде добре да се откажете от покупката на скъпи вещи, защото след приключване на периода може да се окажете разочаровани.

 

Близнаци в ретроградна Венера 2020Близнаци
Венера отговаря за модата, дизайна и стила. По време на ретроградното й движение е вероятно да искате да си направите нова прическа, да боядисате в различен цвят косата, да подберете нов стил на обличане. Важно е да разберете, че всички промени, които сте направили на ретроградна Венера, няма да се задържат за дълго в живота ви. В момента в който планетата смени своята посока, вие ще преразгледате мнението си. Ще искате да върнете всичко така, както е било.

 

Рак в ретроградна Венера 2020Рак
Ако преди време сте се посветили на писането на любовни текстове, любовна поезия или роман, но сте ги изоставили, периодът на ретроградна Венера е подходящ да се върнете към тях, за да ги довършите.
Възможно е да се влюбите тайно в някого, да не „излеете“ чувствата си или да започнете извънбрачна връзка. Премислете добре ситуацията, защото „тайните“ винаги излизат наяве.

 

Лъв в ретроградна Венера 2020Лъв
Ретроградна Венера ще транзитира през вашия дом на приятелите, на мечтите, на големите планове. Възможно е през този период да срещнете стар приятел, когото не сте виждали отдавна.
Не правете големи планове, защото е възможно да не успеете да ги осъществите.

 

 

Дева в ретроградна Венера 2020Дева
Ретроградна Венера ще се движи във вашия 10-ти дом. Това е домът на кариерата, на социалното положение.
Възможно е да възникнат конфликти с колегите. Вие сте перфекционисти, държите работното ви място да е чисто и подредено. Възможно е да се конфронтирате с началника.
Вероятно, при вас ще се породи желание да смените професията си, но, ако го направите внезапно, още докато Венера е ретроградна, е много вероятно след това да съжалявате за действията си. По-добре изчакайте Венера да поднови директното си движение и тогава, ако продължавате да търсите промяната, направете я.

 

Везни в ретроградна Венера 2020Везни
Ако планирате пътуване в чужбина, по-добре изчакайте да отмине периодът на ретроградна Венера, защото са възможни затруднения.
Може да срещате пречки в процеса на обучение, при изразяване на философските си идеи, при работа с хора, които са с различен културен или религиозен произход.
Ако започнете любовна връзка с човек зад граница, възможно е след като Венера възстанови директното си движение, тази връзка да бъде прекъсната.

 

Скорпион в ретроградна Венера 2020Скорпион
Скорпиони, бъдете внимателни с инвестициите! Възможни са пропуски при работата ви с парите на другите. Периодът е подходящ да върнете дълговете си.
Откажете се от пластичните операции, защото носят необратими последствия. Много е голяма вероятността да се разочаровате от външния си вид, когато Венера се върне към директното си движение. Единствено, в случай, че вече имате направена неуспешна пластична операция, периодът на ретроградна Венера е подходящ да я повторите отново, т.е. да коригирате резултата.

 

Стрелец в ретроградна Венера 2020Стрелец
По време на ретроградна Венера партньорските взаимоотношения често се „нажежават“. Изплуват неизказани обиди и разочарования. Иска ви се да се разделите.
Добре ще бъде да не се поддавате на изкушението да бъдете груби и да се карате с половинката си, защото може да провокирате раздяла. А когато ретроградният период на Венера отмине, вие може да съжалявате за тази раздяла. За да овладеете напрежението и да запазите спокойствие, отдайте се на практики по медитация.
А, ако отношенията ви с партньора/партньорката са се изчерпали и вие отдавна обмисляте да сложи край, периодът на ретроградна Венера е най-подходящото време за това.

 

Козирог в ретроградна Венера 2020Козирог
Темата на ретроградна Венера за вас е работа. Може да ви се иска да смените служебното място, за да отидете в друг колектив, но това може да се окаже временно желание, което е породено от енергията на ретроградна Венера и след това да съжалявате за решението си. Затова по-добре изчакайте!
Обърнете внимание на здравето. Периодът е подходящ за спазване на хранителен режим.

 

 

Водолей в ретроградна Венера 2020Водолей
Ретроградна Венера привлича предишни любовници. Много е възможно по време на срещата да избухнат старите чувства и желания и да поискате да възобновите отношенията. Бъдете внимателни, защото това възстановяване на отношенията няма да ви донесе нищо ново. Историята ще се повтори.
Помислете за причината за разрива на отношенията ви предишния път. Тази причина съществува ли и сега?
Водолеи, ако вие сте творчески личности и имате недовършени творчески проекти в миналото, сега е времето да ги извадите от „дълбокото чекмедже“ и да ги довършите.

Риби в ретроградна Венера 2020Риби
Сега не е подходящ период за покупка на недвижим имот. Дори да ви се вижда изгодна сделката, изчакайте да отмине периодът на ретроградна Венера. В противен случай ще се ядосвате, защото ще откриете скрити проблеми, с които ще ви бъде трудно да се справите.
Не започвайте ремонт на дома или вилата, не купувайте скъпи мебели, не се ангажирайте с интериорен дизайнер през периода на ретроградна Венера.
Периодът е подходящ за ремонт и освежаване на старите ви мебели.