Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Saturn v RibiГледай в youtubeСатурн е планетата на реда и дисциплината, планетата, която поставя задачите – и физическите, и духовните. Сатурн е справедлив и оценява старанието и трудолюбието. Сатурн е нашия учител!
А Риби е сложен, многоаспектен знак. Риби е края на спиралата на еволюцията и тук търсим дълбокия смисъл на всички уроци.
Сатурн в Риби е трудна позиция, защото Сатурн се нуждае от добре дефинирани структури, а Риби размива, завоалира, създава неясноти. В Риби светът е ирационален. Сатурн е стегнат и целеустремен, но в Риби, знак, който е чувствителен, духовен и с богато въображение, той губи добрите си организационни умения. Но пък дарява творчески потенциал, който може да доведе до развитие на способности в определена професия.
От друга страна, това разположение увеличава склонността към безпокойство и неувереност, към липса на самочувствие.
На 1-ви януари 2024 г. Сатурн се намира в 4-тия градус на Риби и транзитира до 19 гр. 25 мин.

След това движението му става ретроградно и това се случва на 29.06.24 г. Сатурн се движи ретроградно около 4 1/2 месеца и на 15.11.24 г. се е върнал до 12 гр. 41 мин. В края на годината, Сатурн е в 15-тия градус на Риби.
Движейки се по този начин, Сатурн аспектира позитивно водните знаци, а негативно знаците от променливия кръст. Какво означава това? Ако във вашата карта има планети в дъгата от 4 гр. до 20 гр., Сатурн ще направи аспект към тях и вие ще почувствате неговата сила.
Ако сте родени със Слънце в Скорпион или Рак между 25-то число и 10-то на следващия месец от знака, е възможно да се почувствате по-сериозни и търпеливи, по-сдържани. Имате възможност да напреднете, но е необходимо да се потрудите за този успех. В периода на точен аспект спрямо вашата планета (този период може да продължи от три до шест месеца) е възможно да смените работата/професията си. Това е подходящо време за добри финансови сделки, а също и за започване на строеж.
Ако вашето Слънце е в Риби, Близнаци, Дева или Стрелец и вие сте родени между 25-то число и 10-то на следващия месец на знака, е вероятно да се усетите по-отпаднали, по-уморени, възможно е да не проявявате интерес към служебните задължения. Възможно е да се отчуждите и от обществото, и от близките си. Вероятно е да ви налегнат грижи. При точният аспект на Сатурн в Риби с вашето Слънце не се женете, не се сгодявайте, не търсете повишение, не правете покупки и всякакви финансови сделки, не си сменяйте работата.
Движението на Сатурн се нарича Сатурнов цикъл и на всеки 29 ½ години се връща в началното си разположение. (Това е за тези, чийто натален Сатурн се намира в дъгата 4 гр. – 20 гр. в Риби.) Тази позиция е силна, счита се за кризисен период и се свързва със сферата, определена от дома, в който е разположен съвпадът. Като цяло, човекът става по-сериозен, оценява изминатия път, вглежда се в себе си. Възможни са травми и поява на болести.
За тези, чийто Сатурн е в Скорпион или в Рак, годината е благоприятна за реализиране на дългосрочни цели, укрепване на материалния статус, за повишаване на квалификацията или смяна на дейността.
А хората, на които наталният Сатурн е в Близнаци, Дева или Стрелец, могат да очакват затруднения, свързани със служебните задължения. Възможно е да се чувстват тревожни, неуверени, неразположени физически, с проблематични отношения с околните и колегите, особено с ръководството. В периодите на точен аспект е добре да избягват финансови операции, да не взимат кредити, да не се натоварват прекалено физически, да не се женят и сгодяват.
Транзитите на Сатурн са много важни за човека.
Домът, през който се движи планетата, показва сферата, където човекът трябва много да се труди.

Влияние на Сатурн върху знака Овен през 2024 година
Сатурн ще се движи по 12-ти дом на Овен. Не е изключено силите ви да се окажат на изчерпване. Ще се наложи спешно да коригирате грешките. Без това няма да бъде възможно да излезете на нужното ниво в работата и да реализирате целите. Хороскопът за 2024 година съветва Овните да не отказват подкрепа на никого! Много могат да се обръщат с молба за помощ към вас. Съдбата ще ви срещне с хора от миналото, а срещата с тях ще повлияе на много от ситуациите. Само не се съпротивлявайте на обстоятелствата, те може да са по-силни от вашите нужди.
През 2024 година ще развиете интерес към нетрадиционната медицина, окултизма и парапсихологията. Овните често ще се усамотяват и ще размишляват в уединение. Търпението ще ви помогне да запазите психологическия комфорт и да приключите старите дела. Например, да дочетете книга, да довършите стар проект или да приключите дребен ремонт.
Важно е да затворите всички теми, които не ви позволяват да преминете в бъдещето. И непременно си почивайте – на тишина, спокойно и културно. Още повече, че вие вече сте преизпълнили служебните планове. За да излезете от състоянието на слабост и умора, трябва да натрупате положителна енергия.
Спрете да се задълбавате в проблеми, които отдавна са останали в миналото. Трябва уверено да крачите в новото време – 2024 година.
Овните ще имат много възможности да оправят недостатъците и да зададат темпото на нови, мащабни начинания. Ще се наложи да се разделите с някои от партньорите, но това е нормално. Някои проекти ще се окажат неизгодни и неинтересни, също им помахайте с ръка. Това, което не ви е нужно, оставете на заден план.
Разхождайте се повече, излизайте сред природата и събирайте сили за ярки открития в личната и професионалната сфера.

2 za TelecВлияние на Сатурн върху знака Телец през 2024 година
Сатурн се движи по 11-ти дом на Телец. Отличен период за сътрудничество и работа в екип. Заедно, по-лесно ще реализирате плановете, а и ще приложите личните си професионални качества на практика. Всичко ще бъде страхотно, ако внимателно се отнасяте към детайлите, ако се откажете от илюзиите и си съставите точен план за действие.
Вие в живота сте реалисти, акуратни сте и може да разчитате на успех и високи постижения, предварително.
Що се отнася до приятелите, до вас ще останат само най-надеждните и най-верните. Ще разберете колко е важно истинското приятелство. Ще започнете да се отнасяте внимателно и уважително към своето обкръжение от близки контакти. Възможно е някой умишлено да ви ядосва и да ви критикува без основание, но това няма да успее да ви докосне.
Телците през 2024 година трябва да бъдат разумни и бдителни, за да не попаднат в нечии сплетни.
Екипният дух и работата със съмишленици е това, което трябва да бъде първостепенно за вас. Покажете на всички, какъв талантлив и неординарен човек сте.

3 Za BliznaciВлияние на Сатурн върху знака Близнаци през 2024 година
В 10-ти дом на Близнаци транзитира Сатурн. Много ще зависи от това, какви цели ще поставите пред себе си.
Това е добър период, за да си осигурите подкрепата на ръководството, да се прицелите към сериозен резултат в работата и да се издигнете по кариерната стълбица.
Но без проблеми няма да минете. Предстои ви да преживеете доста трудни моменти. Важно е да не се предавате, да работите усърдно и да не се поддавате на съблазни. Само така ще успеете да отстоите своя авторитет сред близките и колегите си. Но не бъдете прекалено суетни. Хороскопът за 2024 година напомня на Близнаците да спазват нормите на поведение.
Мързелът е погубил много, може и вас да обърка. Не се предавайте, само така ще постигнете желаните цели, без да губите.
А, за да избегнете депресиите, ще се наложи да живеете и работите по план. Ако сложите ред около себе си, то и вътре във вас ще бъде комфортно.
Периодът е активен за родители и деца. В смисъл, че мама и тате ще станат свидетели на личностното израстване и ярките промени в живота на децата си. Някои ще завършат училище и ще започнат работа, а при по-големите е възможно раждане на техни деца. Времето е щастливо, за да станете баби и дядовци.
Най-важното е, сами да си благодарите за всичко, което вече сте направили. Хороскопът за 2024 година предсказва на Близнаците период на отговорности и повишена заетост.
Ако децата ви вече са самостоятелни, то почивайте повече и пътувайте! Само не се втурвайте презглава в кариерата, това е опасен капан. Намерете си хоби, развличайте се и бъдете откровени с околните и, най-вече, със себе си.

4Za RakВлияние на Сатурн върху знака Рак през 2024 година
Сатурн ще се движи в 9-ти дом за Рак. Да, вие сте успешни, но по някаква причина не изпитвате радост от това. Достиженията, с които може да се гордеете, не ви вдъхновяват за нови подвизи. Така се случва, когато се е натрупала умора. За напред ви очакват препятствия. И, ако не се стараете, няма да получите резултат. Важно е да не затормозявате собственото си съзнание и да не стоите на едно място. Само движението напред и приличната доза самочувствие ще ви помогне да постигнете целите си.
Хороскопът за 2024 година обещава на Раците двусмислени чувства и емоции. Можете едновременно да се стремите към знания и да се съмнявате в талантите си.
2024 година е богата на нови събития, пътувания и ярки впечатления. Има възможност да се отправите към страна, която да ви запознае с абсолютно различна култура и традиции. Но страхът да останете неразбрани и да бъдете уязвими ще надделее. Особено, ако се запознаете с човек от различна националност.
Пазете се от проява на категоричност от ваша страна. Това се отнася и за работата, и за комуникацията с хората, и за любовната сфера. Обратно, бъдете лоялни и нежни, съветва хороскопът за 2024 г. за Рак. Не изпадайте в крайности, това може да се отрази зле на начина ви на живот и на здравето ви.
Във всичко трябва да има баланс. Някой може да промени своето отношение към религията, да стане атеист или обратно, служител на храма.
Възможни са проблеми при решаването на материални и юридически въпроси.
Бъдете внимателни при изчисления и не напрягайте изкуствено ситуациите. В същото време, понякога помага да се освободите от това, което е извън вашия контрол.

5 Za LvВлияние на Сатурн върху знака Лъв през 2024 година
В 8-ми дом на Лъв ще се движи Сатурн. Това е труден период. Но, ако спазвате правилата и не нарушавате законите, всичко ще мине добре.
За да не си докарате проблеми и да не навредите на самите себе си в големи размери, трябва да бъдете много внимателни. И изключете всякакви криминални и авантюристични действия. Важно е да помните, че Сатурн се отличава със своята честност.
И, ако нямате милиони, а някакви дребни пари, то те са си вашите собствени. Хороскопът за 2024 г. препоръчва на Лъвовете да не се занимават с машинации, да не се забъркват в измами и да не инвестират в нещо съмнително.
Предстои ви да контролирате не само личните разходи и доходи, но и бюджета на роднините. В това има и положителна страна. Може да заемете от близките нужните пари, но все пак, повече разчитайте на себе си.
Бизнесмените трябва внимателно да премислят всички свои инвестиции. Възможно е да „изгорите“ дори в това, което отдавна познавате.
Хороскопът за 2024 година препоръчва на Лъвовете да живеят със собствените си средства и да минат без кредити. Но, ако не става така, тогава трябва да свикнете с идеята да живеете с това. Особено, ако изтеглите ипотечен кредит. Опитайте се да разчитате предимно на собствените си сили и възможности.

6 Za DevaВлияние на Сатурн върху знака Дева през 2024 година
В 7-ми дом на Дева пътува Сатурн. Труден период по отношение взаимоотношенията с хората. Трудно ще намирате общ език дори с тези, с които винаги сте били близки. Но има изход, длъжни сте да бъдете открити и честни с близките си.
Помнете, че трябва да станете още по-отговорни и по-морално устойчиви, защото Сатурн е планетата на справедливостта и сериозността. Контролирайте своите действия и не пристъпвайте закона.
Внимавайте за думите, избягвайте интригите и сплетните.
Хороскопът за 2024 година предсказва за Девите, че при някои отношенията ще излязат на ново ниво – съвместно съжителство, сключване на брак или раздяла, особено, ако отношенията отдавна са били в колапс. В това няма да има нищо необичайно, просто трябва да приемете ситуацията, да затворите тази тема и да не драматизирате.
На някои ще им се иска се уединяват и по-малко да общуват с хора.

7 Za VezniВлияние на Сатурн върху знака Везни през 2024 година
В 6-ти дом на Везни транзитира Сатурн. Ако отдавна сте планирали да се преместите на нова работа, сложете акцент на държавните организации. Дори заплатата да е по-ниска, отколкото в частните компании, размерът й ще бъде стабилен и ще се изплаща редовно.
Концентрирайте вниманието си върху собственото си здраве, препоръчва хороскопът за 2024 година за Везни. През зимата трябва да укрепите имунитета си. Не е изключено докторът да ви назначи изследвания, не отказвайте. Възможно е да се наложи да се погрижите за някой от близките си.
Но, не изоставяйте грижите за своето физическо и психическо състояние, които, заради честите преживявания могат да се разклатят. В бита и в службата се придържайте към принципите на техниките по безопасност, иначе са неизбежни травмите или изгарянията.
Избягвайте „прегарянето“. Това може да се случи на всеки, който работи прекалено много. Отнесете се с разбиране към тази ситуация и се грижете за енергийните си ресурси.
Преразгледайте отношението си към някои хора. В обкръжението може да имате личности с негативна енергия. Възможно е да ви изморяват, затова се изолирайте от тях.
Старайте се да живеете и работите по план, не излизайте от графика без особени причини. Ако са ви се натрупали много дела, седнете и спокойно подредете всичко по значимост. Не се хвърляйте да вършите всичко веднага, няма да има полза от това. Само ще загубите сили и време.
През 2024 г., Везните трябва да бъдат спокойни и умни, за да запазят доброто си настроение и здравето си.

8 Za SkorpionВлияние на Сатурн върху знака Скорпион през 2024 година
Сатурн ще се движи в 5-ти дом за Скорпион. На преден план ще излязат взаимоотношенията с любимия човек. При някои ще се стигне до избор – да оставят всичко, както е или да сключат брак. Ще има и трети вариант – да се разделят и да тръгнат на различни страни.
Хороскопът за 2024 година препоръчва на Скорпионите да не бързат с взимането на решение. Вслушайте се в своето сърце, чуйте какво ви подсказва.
Някои от представителите на този знак ще започнат нов роман. Партньорът ще се окаже зряла и влиятелна личност. Разликата във възрастта няма да ви напряга, а статусът ще ви подтикне към отговорност.
На тези, които вече имат семейство, ще им се наложи да се занимават повече с възпитанието на децата. Ще бъде необходимо да се сближите и да се сприятелите с тях. Тази първа крачка ще предизвика доверие и в двете страни. Само се старайте да действате заедно със съпруга/та. Задълженията трябва да се делят по равно, за да не прехвърляте след това, един на друг, възникващите проблеми. Изключете моралния натиск над който и да било член на семейството, защото в противен случай няма да получите резултати, а само ще прогоните децата или партньора/ката.
Хороскопът за 2024 година съветва Скорпионите да избягват лекомислените отношения и повърхностните изказвания. Сериозно се отнасяйте към текущите събития и хората, които обичате.
Отличен период за творчески търсения и реализиране на проекти. Някои ще се вдъхновят по графиката или по разработването на инженерни конструкции, а на други, изкуството и скулптурата ще им бъде по душа.
Педагогическата сфера също ще им отива на Скорпионите през 2024 година. Играейки, занимавайки се и обучавайки децата, вие на практика, ще се убедите, че това е тази сфера, която помага и на вас да се развивате.

9 Za StrelecВлияние на Сатурн върху знака Стрелец през 2024 година
В 4-ти дом на Стрелец се е разположил Сатурн. Ще се наложи, по-често от обикновено, да се занимавате с домашни и битови дела и не само със своите. Приоритетни ще се окажат грижата и помощта за близките. Това може да ви направи прекалено честолюбиви.
„Всичко ще направя сам/а!“ Това мото е по-добре да забравите, защото не всички домашни методи ще се харесат на по-възрастните ви роднини. И заради това е възможно да възникнат конфликти в семейството. Най-добре е да се сближите духовно, повече да разговаряте и да си припомняте приятни моменти от миналото.
Хороскопът за 2024 година предсказва на Стрелците труден период в грижата за възрастните членове на семейството или за децата. Като цяло, този период ще окаже влияние над вашия светоглед и ще ви направи по-устойчиви морално. Минавайки през немалко изпитания, вие ще станете по-търпеливи към близките си, по-духовни и самодостатъчни си. Не е изключена покупка на жилище или основна промяна на жилището в което вече живеете.
Не всичко ще се случва както сте го планирали. Но, в края на краищата, на Стрелците ще им се усмихне успехът. И вие облекчено ще въздъхнете, че всичко е било за добро.
Важно е през 2024 година да не губите самообладание и самоувереност. Проблемите няма сами да се решат, ще се наложи да се справяте с тях своевременно и самостоятелно.

10 Za KozirogВлияние на Сатурн върху знака Козирог през 2024 година
В 3-ти дом на Козирог се движи Сатурн. Бъдете внимателни при преглеждането и сортирането на информация, а също и в контактите с нови хора.
Не всички предложения или новости ще се окажат истински. Затова няма да е излишна внимателната проверка. Хороскопът за 2024 година предсказва на Козирозите, че възможно някой да се опитва, специално вас, да въведе в заблуда.
Периодът е добър за покупка на автомобил. Обърнете внимание на моделите с удобна цена и дискретен външен вид.
Не са изключени чести пътувания по работа, съвещания и конференции. Ако имате желание да повишите своята квалификация, запишете се на курс. Ученето, във всички случаи, ще се отрази добре на Козирозите.
През 2024 година може да ви бъде трудно да изразите своето мнение. Страхът да останете неразбрани или отхвърлени може да ви постави в ъгъла. На много ще им се иска да се усамотят и скрият, никакви разговори, а още повече, разяснения относно вашето състояние.
А и обратното, някои от връзките ви ще бъдат важни и съдържателни. Това могат да бъдат отношения с колега, със стар приятел или със съпруг.
Външната сдържаност ще говори и за вашата вътрешна отдалеченост. Умишлено ще се отдалечавате от обстоятелствата и ситуациите, които възникват около вас. Периодът е ползотворен за сключване на перспективни връзки, сделки и договори. А контактите, които вече не ви дават нищо, можете и трябва да прекъснете.

11 Za VodolejВлияние на Сатурн върху знака Водолей през 2024 година
Сатурн ще пътува през 2-ри дом за Водолей. Не пилейте пари на вятъра, защото това ще се отрази лошо на бюджета ви. Периодът е добър, за да започнете да спестявате. Водолеите трябва да претеглят всяко свое финансово решение и да спестяват пари за „черни“ дни.
А тези, които отдавна искат да станат фермери, да усвоят аграрните науки или да започнат да отдават жилища под наем, могат да изпълнят плановете си.
Но помнете, че, ако работите без почивка, това ще ви доведе до болнично легло. Трябва да си взимате почивка, да излизате във ваканция и да си ползвате годишния платен отпуск. Ако използвате необмислено енергийните си резерви, няма да можете да се възстановите.
Хороскопът за 2024 година препоръчва на Водолеите внимателно да обмислят връзките си с хората. Възможно е някой да се възползва от вас, да ви влияе финансово и психологически.
Махнете всичко ненужно и негативно, не се хващайте за това, което вече се е изживяло. Това се отнася не само за човешките взаимоотношения, но и за нещата, с които мнозина от вас пълните домовете си. Имате възможност да станете по-уверени и решителни.

12 Za RibiВлияние на Сатурн върху знака Риби през 2024 година
Сатурн транзитира в 1-ви дом на Риби. Вгледайте се вътре в себе си и се запитайте: „ За какво живея? Какъв е смисълът на моето съществуване?“ Ще намерите отговорите, но ще се наложи да действате. Например: ще си намерите друга работа, ще посетите курс по здравословен начин на живот или ще се заемете с ново хоби. Хороскопът за 2024 година препоръчва на Рибите правилно да разпределят своите сили и енергийни запаси. Бъдете по-усърдни, работете повече и не понижавайте самочувствието си. Сатурн предпочита трудолюбивите, отговорните и сдържаните. Само не довеждайте ситуацията до фанатизъм. Почивайте по-често от обикновено, в противен случай ви грози „прегаряне“. Ако е нужно – уединявайте се и мислете за случващото се.
Особено, ако искате да запазите отношенията с любимия човек. През 2024 година, на Рибите ще им бъде трудно да бъдат на една вълна с партньора/ката. Ще имате усещането, че дори източникът на кислород е различен за двамата. Трябва да се развивате и да си поставяте подобни цели. Хороскопът за 2024 година прогнозира, че това е единственото нещо, което ще помогне на Рибите да постигнат хармония в двойката. Най-трудно ще ви бъде да работите над собствените си негативни качества. Но, това ще се наложи да направите само, ако искате да изградите здрава основа и да не губите добрите връзки.
Не пречи да помислите за бъдещите перспективи. Те ще ви помогнат да постигнете желаната самоувереност. Просто не се затваряйте от всички, това е за слабите хора.
През 2024 г. се постарайте да бъдете по-често на публични места, в обществото и да създавате нови запознанства. Дори ентусиазмът да не е правилен, все пак действайте и водете активен начин на живот.