Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

ovenОвен
Овен - силен, енергичен и жизнерадостен знак. За жилището на Овена ще отиват стени със светли оттенъци – бледо-оранжев, оранжев, жълт, син и др. Общия вид на интериора: лека мебел в класически стил, паркет на пода, нисък стол, всевъзможни стъклени аксесоари. Препоръчват пердета с ниско падащи гънки. Любимото им място: тези „инати“ преди всичко избират места до врата. Там те могат да оставят цялата си отрицателна енергия. Освен това, мястото трябва да бъде свързано със спорта.


Телец
Телец, без значение от силата и твърдостта си, те не рядко избират романтизма. Комбинирайки леките пастелни тонови – например изумрудено с оранжево или виолетово със жълто-зеленикаво. Телецът може да постигне много интересно, необичайно съчетание. За този знак идеално подхожда интериор в стил кънтри. Любимо място: за представителите на този знак е важен комфорта, затова подходящото място за тях може да бъде спалнята, в която непременно трябва да има мек, но устойчив диван. В столовата Телецът може да се чувства неуютно, а в кухнята – има всички шансове да прояви своята изобретателност.
bliznatsiБлизнаци
Близнаци – много непостоянни хора и затова те се нуждаят от лесно изменящ се интериор. Близнаците, с тяхната двойственна натура и постоянно търсене на нещо ново, обичат леката и ултра съвременна мебелировка. Като стил предпочитат нещо екзотично, макар, че след известно време у тях се пробужда любовта към класиката.
Любимото им място: те не си се представят без информация. Където е източникът на информация, там са и Близнаците. Затова представителите на този знак избират места, където има книги, телефон, компютър. Даже и на детско столче с учебници, „двуликия“ Близнак ще се чувства във „форма“.
ribiРак
Рак - общителен и едновременно с това романтичен, понякога обича да се уедини на тайно място и би искал да види дома си като свое убежище. Поради тази причина Рака избира спокойните, сдържани, благородни тонове – син, тъмно розов, кафяв.Такива цветове е добре да се съчетаят със светли, прозрачни драпировки и аксесоари.
Любимо място: впечатлителните Раци са особена категория. Представителите на този знак са много тясно свързани със семейството. Затова най-доброто място за решаване на важни проблеми за тях е кухнята.
lyvЛъв
Лъвът обича да им се възхищават, следователно, всеки гост трябва да бъде възхитен от дома на Лъва. Този знак винаги избира най-доброто и най-скъпото, а ако средствата позволят, задължително ще бъде нещо оригинално, какво няма у другите. Това може да бъде рядка ваза или текстилно пано, направено по поръчка. В цветовата гама Лъва отдава предпочитание на благородните цветове, които лесно се съчетават със сиво-синьо, бежово и кафяво. Типично "лъвски" интериор е атмосфера на разкош.
Любимо място може да стане детската стая или хола. Но е желателно тези помещения да бъдат в огнено-оранжев цвят.
devaДева
Девата не се отдава на призрачни мечти, а действа. Девите са решителни и практични, обичат точността и яснотата.
Интериора на техния дом се отличава с преобладаването на прави линии и геометрични рисунки. Девите имат безупречен вкус, те никога няма да съчетаят несъчетаемото.
Затова в техния дом присъстват и цветова, и стилова хармония: оттенъци на кремаво и кафяво, за топлата гама, или синьо и сиво, за студената, строг минималистичен, но функционален интериор.
Любимо място: Управителя на Девата е властна богиня и затова Девите се чувстват най-добре там, където властва чистотата и порядъка.
vezniВезни
Везните са уравновесени хора, на тях им е близък спокойния интериор – не се отдават на никакви крайности. От дома на Везните лъха уют и хармония. Топлата гама - класически оттенъци на кафе с мляко, хладната – тъмно синьо, синьо, виолетово, сиво, розово (пастелни цветове и сдържани тонове).
Но понякога Везните се двоумят между различни стилове в интериора, защото не харесват еклектиката, затова да определят обстановката за тях е доста сложно. Често се двоумят между класическа и съвременна мебел.
Любимо място – няма по-добро място за Везните от техния собствен кабинет. Не е важно какъв е. Но там задължително трябва да има телефон.
skorpionСкорпион
Скорпионът е силен и властен знак, обича енергията – на такива хора са им близки ярките, наситени червени цветове. В интериора те обичайно избират оттенъци на червеното. На чувствителните Скорпиони се препоръчват по-спокойните, не дразнещи очите цветове – червения цвят в интериора може да бъде използван в аксесоарите, да играе второстепенна роля. Скорпионите предпочитат класическия стил мебели, понякога с едва доловима екзотика.
Любимо място: Най-благоприятното място за тях е … тоалетната (колкото и да е странно, а при това там може и да не тече вода).
strelecСтрелец
Стрелецът е капризна натура, дай им постоянно да се движат напред. Именно за тях е измислени мобилните мебели, с лесно изменяща се форма и положение. Често това са съвременни маси, столове и кресла на леки метални крака и стелажи на колела. В интериора Стрелеца отдава предпочитание на жизнерадостните, "целеустремени" цветове – синьо, оттенъци на жълтото и кремавото, бледозелено, понякога оранжево.
Любимо място: за Стрелеца нее така важно, в коя част на дома си се намира. Важно е да бъдат заобиколени от вещи, докарани от други страни. Може да бъде китайска ваза, персийски килим или стол от бамбук.
kozirogКозирог
Козирогът за разлика от Стрелеца е голям консерватор. Обича класическия стил – и в дрехите, и в мебели, и в начина си на живот. След ходене по музеите, Козирогът много лесно може да промени интериора си - от музея черпи неостаряващи класически идеи.
Идеално съчетание на цветове за Козирога- черен, бял и червен. Доминиращ цвят е в нюанси на черно-бялата палитра.
Любимо място: на "работохолика"-Козирог благоприятно му въздейства работата. Затова той най-добре се чувства в работилницата.
vodoleiВодолей
Водолеят никога не избира скучна цветова гама или обикновен, банален интериор. От съвременните стилове при Водолея с голям успех се ползват авангардните направления, на първо място - хай-тек. В неговия дом винаги може да срещнете неочаквани детайли от обстановката (причудлива форма на ваза, "изкривена" маса, столове в един цвят и различни стилове, в една стая) и ново интересно съчетание на цветове (колоидно бледно-виолетов и топло каки, цвят слонова кост, син и оранжев).
Водолеят винаги се хвърля в крайностите и трябва да обърнат внимание на съставните на обстановката – отиват ли си мебелите по стил и др.
Любимо място: за представителите на този знак много е важно в дома да има свеж въздух. Затова, най-доброто място за тях е до прозореца.
ribiРиби
Рибите са впечатлителни, романтични особи. Интериорът, създаден от Рибите, винаги е заобиколен с ореол от тайнственост. Рибите обичат "нещицата" в кънтри стил, но са им близки загадъчните мотиви на страните от Изтока. Хармонията на леките пастелни цветове в техния дом прекрасно се съчетава с простите, но качествени функционални мебели. Хората от този знак обичат уюта и простора, но тяхната склонност към всевъзможни сувенирчета и дреболийки, може да доведе до задръстване на жизненото пространство.
Любимо място: на Рибите любимото място почти винаги е свързано с вода. Трябва често да бъдат във вода, дори и във ваната, където могат да се отпуснат. А да търсят благополучие в кухнята, представителите и представителките на този знак, не трябва.