Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

obleklo damiТази статия е за общите препоръки относно избора на облекло, грим, минерали и скъпоценни метали, съответстващи на всеки знак. Разбира се класификацията по положението на Слънцето в хороскопа е опростена. За по-гъвкав подход трябва да се отчете изгряващия знак, т.нар. Асцендент, да се вземе под внимание положението на Венера, Луната и Юпитер. Но все пак основното в този план е положението на Слънцето по знак.

Избирайки облекло и грим в съответствие със слънчевия си знак, човек се чувства хармонично и комфортно. Той може осъзнато да развие у себе си вече съществуващи качества и успешно да работи над недостатъците си. Нека не забравяме, че всеки човек е неповторима, уникална индивидуалност. Еднакви хора, както и еднакви хороскопи не съществуват. Вслушвайте се в препоръките и анализите на астролозите, но не забравяйте за своя вътрешен глас, който винаги ще ви подскаже, кое за вас е добро. И така доверявайте се, но и проверявайте!


leidi-gaga

Лейди-Овен
Тази жена трябва да бъде първа във всичко, в този смисъл и в модата. Тя се чувства прекрасно, ако усеща възхитените погледи на околните. Закачливо, ексцентрично облекло – това е нейният стил. Лейди-Овен не понася никакви ограничения и ако трябва да носи униформа – делови костюм или медицинска престилка, незабавно започват да се появяват шокиращи детайли. Към деловия костюм това може да бъде стърчаща от джоба, набиваща се на очи червена кърпичка, а медицинската престилка може да се превърне в удължено бяло палто. Изобщо на Овена му отива да носи свободни дрехи, неограничаващи движението. На тях ще им бъде комфортно в дънки, панталонки, къси поли.
Овните обичат да се занимават със спорт, затова спортният стил е за тях. Повечето от тези жени имат стройна, поддържана фигура, тяхна положителна черта е силата и увереността в себе си. Цветовата гама, която най-много им отива – това са всички нюанси на червеното и оранжевото. Като грим могат да използват наситени цветове. На тези жени им отива яркия грим и по-смугъл тен на лицето. Овните предпочитат късите коси, но ако ви се иска да подсили те женствеността и мекотата си, можете да оставите косата по-дълга или до раменете.Като украшение – най-добре изглеждате с обици. Пръстени ви съветваме да носите на безименния пръст. От минералите – за вас са: елмаз, яспис и карнеол, планински кристал, аметист, рубин и оникс. Вещества подходящи за Овена - първородни, млади, чисти. Мед, злато, сребро са на първо място от минералите. Смело ги използвайте в украшенията си.


sher

Лейди-Телец
Тази лейди има превъзходен вкус. Тя обича да се облича скъпо, а ако средствата й позволяват – много скъпо. Предпочита дрехите й да бъдат от качествени, естествени материали. Тя добре изглежда в дрехи от вълна, памук, коприна. Утра модерните фасони не са за такава жена. Телецът избира това, което ще носи дълго и никога няма да излезе от мода. Представителите на този знак имате склонност към пълнеене, но не се опитвайте отчаяно да отслабнете, не се тормозете с диети и всевъзможни начини да скриете пълнотата: пищните форми за залог за вашия успех с противоположния пол.Стилът на дрехите си избирайте такъв, който ще подчертава вашата женственост.
Това са – дълга рокля с дълбоко изрязано деколте, висок ток и всевъзможни шапки. Откажете се от дребните детайли в тоалета: различни якички и ръкавели, ципове, голямо количество копчета – те мога да ви саботират. По-добре отделете внимание на един важен елемент. Това може да бъде скъпо украшение. В грима и тоалетите използвайте топлата цветова гама. Това може да бъде бежово, кафяво, розово, кремаво и зеленикави тонове. Основното условие на макиажа е да бъде естествен. Природата ви е наградила с ярки черти на лицето и хубав тен, затова не слагайте много козметика на лицето. За да изглеждате добре, на вас, както на никой друг, ви е нужен чист въздух и общуване с природата. Колкото може по-често излизайте от града и се разхождайте.Като украшение най-добре ви стои огърлица или колие от естествени камъни.
Камъни за Телеца: ахат, сапфир, карнеол, изумруд, розов кварц, оникс, топаз и тюркоаз.


andjelina-joli

Лейди-Близнаци
Тази лейди има най-многочисления и разнообразен гардероб. Нейното настроение и вкус се сменя така бързо, както се сменя бързо и посоката на вятъра. Еднообразието гнети Близнаците, затова ви препоръчваме да поддържате у себе си желанието да изменяте по нещо в тоалета или грима. Интересно е, че облеклото може много да повлияе на стила на поведение и даже на характера на лейди-Близнак. Строгият делови костюм ще ви помогне да станете по-строг, а вечерната рокля ще разкрие вашето обаяние и женственост. Като цяло, тези жени са готови да се изправят пред всичко, в случай, че се чувстват свободни.Тяхна отличителна особеност – умеят да изглеждат млади и до дълбока старост.
Очарованието на вечната младост добре ще бъде подчертана от якички, къси рокли, шапки и корсажи. Любимият стил на Близнаците е този, който им помага свободно да се придвижват в пространството и да остават неуловими. Материите трябва да бъдат леки, „дишащи“, полупрозрачни, с неярки тонове. Гримът не бива да се набива на очи. У типичния Близнак чертите на лицето са неголеми, но правилни и буквално източени черти. Затова не си струва с помощта на козметика да се опитвате да измените формата на устните или на очите. Може само да подчертаете красивата форма. За да се чувствате добре, а и да изглеждате добре ви е необходимо общуване с приятели, приток на нова информация и движение. Вие имате голяма полза от разходка в гората и всевъзможни пътешествия. С украшенията спазвайте умереност, не се старайте да сложите всичко на веднъж. Ще изглеждате добре само с пръстен и халка.


meril-strip

Лейди-Рак
Тази жена предпочита уютното и комфротно облекло. Дрехата за нея е и психологическо средство за защита от различни въздействия и влияния. В младостта си, повечето от тези дами изглеждат чупливи, тънички и беззащитни от различни въздействия и влияния. Тези характеристики се подчертават от дрехи по тялото, полупрозрачни материи, зеленикави и сиви тонове, гримът не е ярък. С възрастта лейди-Рак са склонни към напълняване, особено ако имат деца. Сега на първо място е майчиството, всичките им грижи са свързани с децата, те започват да отделят по-малко внимание на себе си. През този период повече ще ви отива свободна дреха от естествена материя, в която ще се чувствате комфортно.
Към тоалета и за грима избирайте такива детайли, които максимално ще проявят вашата женственост, нежност и чувствителност. Това са удължени поли и рокли на раета, необемни перлени накити и изделия от сребро. За Раците са характерни до някъде неясните черти на лицето, затова използвайте всевъзможни козметични средства, за да му придадете точна и завършена форма. Смело ползвайте молив за очи и устни. Добре е да използвате светъл тон за лицето. За поддържане на добра форма, на лейди-Рак й е необходима емоционална топлина и комфорт. Старайте се да не натрупвате обиди в себе си. Бъдете по-открити и смело говорете с близките си за своите проблеми и страхове. По такъв начин вие ще осигурите за себе си прекрасно самочувствие, настроение и външен вид. За Рака също са полезни различните водни процедури, отделяйте повече време за престой във вода. От украшенията – повече от всичко ще ви отиват колие и висулки. Препоръчван метал – сребро, камъни – изумруди, перли, лунен камък, селенит.


madonna

Лейди-Лъв
Тази лейди се старае да бъде царица във всичко, и добре й се получава. В нейния гардероб винаги има най-доброто, модно, скъпо и раскошно. Даже пантофките и халата, които тя носи у дома, се отличават с изисканост и превъзходно качество. Външния вид на лейди-Лъв винаги е безупречен и тя отделя за това много време. Тя умее да носи облеклото си и самата себе си като кралица. Повече от всичко й отива костюм с класическа кройка, в неярки, благородни тонове. Струва си да отдава повече предпочитание на златистата гама цветове. Добри са съчетанията на белия със жълтия цвят. Избирайте такъв стил дрехи, които ще подчертават благородството и независимостта на вашата натура.
Това са панталони и сако, вечерни рокли със скъпи украшения. От украшенията ще ви отиват всички, при условие, че са направени от злато и естествени, лъчисти камъни. Гримът не бива да бъде много ярък, но може да използвате козметика с блясък. Избирайте топли, слънчеви тонове. Фона на лицето може да бъде по-тъмен. За да изглежда добре, лейди-Лъв й е необходима слънчевата светлина, а също и вниманието и одобрението на околните. По-често да са под открито небе, работното място да е по-близо до прозореца и да не се ограничават в желанието си да посещават театър и да блеснат на вечеря в нов костюм. Това ви е от полза. Скъпоценни камъни: кехлибар, рубин, планински кристал, златист кварц.


ghanaia-tuein

Лейди-Дева
Тази лейди може да я различим по безупречния, акуратен вид. Нейният тоалет и грим е премислен до дребните детайли и поразява със своята строгост и рационалност. Облеклото си девата избира изхождайки от това, доколко то наистина й е необходимо. Тя никога няма да си купи нови чехли, ако старите могат да се поносят още поне месец. Старае се да купува само практични вещи – т.е. такива, които ще ги носи дълго и ще подхождат за всякакъв живот – и в празник, и в делник. Ние съветваме лейди-Дева да се придържа към строг стил без излишни детайли. Елементи на тоалета, на които си струва да обърне внимание: шапка, ръкавици, обувки, а също чанта и портфейл.
Всичко това Девите умеят да подбират по-добре от всички останали знаци на Зодиака. Цветовете, които използват е по-добре да не са ярки: сив, тъмносин, кафяв, бял и черен. За украшение ще бъде прекрасно да сложите скъп часовник, а също и неголям пръстен. Девите много критично се отнасят към себе си и към своя външен вид, затова те са склонни да виждат недостатъци, които в действителност са много по-дребни, отколкото им се струва. Единственото, което можем да ги посъветваме – това е по-често да се усмихват и да мислят за себе си, че са прекрасни. В грима – придържайте се в неярки, студени тонове. Тона на лицето – повече ще ви отива светлия. Не се претоварвайте с умствена работа – това може да се отрази негативно на външния ви вид. За вас е полезно да се отпуснете, да оставите всички занимания и да послушате приятна музика. Скъпоценните камъни: яспис, карнеол, нефрит, сапфир.


alisia-siverstounn

Лейди-Везни
Тези лейди имат изискан, тънък вкус и артистични маниери. Везните винаги изглеждат стилно и привлекателно. Следва да отдават предпочитание на леки, пухкави, мъхести тъкани в бели и пастелни тонове – бежови, резеда, розови, светло сини. Лейди-Везни никога няма да купи нещо само защото е модно. От всичко, което диктува модата, тя умее да избере това, което наистина й отива и хармонизира с вече наличното в гардероба. Тези дами не могат да носят дълго едни и същи неща, затова не си отказват да си купят нещо ново. На Везните им отиват панталони, делови костюми и различни рокли. Добре изглеждат с дантела, а също и от текстил с малки цветчета.
Не игнорирайте шапките и копринените шалове в пастелни тонове.В грима отдавайте предпочитание на топлите тонове. Ще ви отива лек руж и светъл тон на лицето. Везните обичат различните украшения, при това не рядко някои от тях могат да си направят и сами, от подръчни материали. Украшенията ви трябва да са с художествена стойност. Повече от всичко ви отиват тънки верижки, гривни и пръстени. За да изглеждате добре и да имате прекрасно настроение, Везни, необходима ви е приятна, естетична и хармонична обстановка. Обграждайте се с предмети, удовлетворяващи вашия тънък вкус, а също и с любящи хора. Вашите скъпоценни камъни са: опал, елмаз, аметист.


skarlet-iohanson

Лейди Скорпион
За никого не е тайна, че една от най-ярките черти на лейди-Скорпион са еротичната й привлекателност. Те по-добре от останалите изглеждат в бански или по бельо. Интересно е, че тези жени придават много голямо значение именно на тези страни от тоалета. Те обожават чорапите, късите поли, полупрозрачните блузки с дълбоки деколтета. Ако възрастта ви позволя ви съветваме именно така да се обличате, като добавите еластични дънки и различни бодита. Цветовете да са по-дълбоки, наситени: тъмно червени, зелени, сини и лилави. Като материя, най-подходящи са бархет, велур, кадифе и вълна. Добре ще изглеждат трикотажните дрехи.
В по-напреднала възраст на дамите Скорпиони ще им отиват удължени рокли, поли, костюми от естествени материи, не се изключват костюми с парталон. Повечето такива жени имат дълбок, запалващ поглед, който не оставя равнодушни мъжете. Когато се гримирате, отчитайте това и подчертайте, усилете това впечатление. Нанесете сенки на клепачите и подчертайте с молив, експериментирайте със синя и кафява очна линия. Червилото може да бъде по-ярко, по-ефективно.
От накитите – на вас ви отиват колие, обици, висулки. Те мога да бъдат масивни, тежки и скъпи, например златни или скъпоценни камъни.
За добро самочувствие и привлекателен вид Скорпионът трябва да бяга от натрупване на излишна енергия в себе си, защото това довежда до преекспониране в емоционален план, което води до нервен срив, необуздана ревност и подозрителност, което влошава вашите взаимоотношения. Повече болести на Скорпиона са свързани именно с това. Физическо натоварване, спортни занимания и секс са необходими във всяка възраст, за да се трансформира излишната енергия.
Скъпоценни камъни: топаз, аквамарин, гранат, александрит.


kristina-agilera

Лейди-Стрелец
Тези дами са много стремителни, жизнерадостни, обичат пътешествията. Облеклото за тях – далеч не е главното занимание в живота им и те го избират ориентирайки се по одобрението на околните. За тях е важно дрехите да ги ценят другите, а дали им отива или не – това е друг въпрос. Лейди-Стрелец оценява облеклото по марката и престижа. Като цяло, на Стрелецът му отива спортен тип облекло, подходящо за пътуване. Отива ви и защото подчертава линията на бедрото и пристяга дрехата в кръста. В цветова гама предпочитание проявявате към белия и тъмно синия цвят. Старайте повече при избора на облекло за себе си, защото скъпият, шикозен костюм, добре стоящ на дама до вас, може да не ви отива.
На вас ще ви отиват делови костюм с панталон, сако и жилетка. Тъканите да са гладки – например ако е вълна – мека, ако е лен – гладък. Вместо чанта и голям плик в който ще носи писма, интересни книги и тежки енциклопедии, купете си скъп, удобен портфейл. Едно от достойнствата на лейди-Стрелец е очарователната усмивка и лъчистия поглед. В грима можете да използвате ярко червило и лек руж. Наред със златните накити на Стрелеца му отиват украшения от бели метали – платина и сребро. За доброто самочувствие ви съветваме по-често да пътешествате. Опознавателната дейност, медитациите и духовното общуване ще ви направят по-здрави и по-привлекателни.
Скъпоценни камъни: сапфир, изумруд, топаз и тюркоаз.


marlene-ditrih

Лейди-Козирог
Тези дами нямат особени претенции към дрехите. Техният вкус се отличава с простота и строгост. Лейди-Козирог не обича да се отличава и се старае да изглежда така, както е прието. На тях повече им отива права кройка блуза, сако и пола, а не пристегната по тях. Добре ще изглеждат в права черна пола с гладък, сив пуловер или с бяла блуза. Ще им отива и строг делови костюм в тъмни оттенъци. Говорейки за цветове, на тези дами добре им стои тъмния цвят, тъй като в такива дрехи Козирогът се чувства комфортно психологически. А и тъмните дрехи са значително по-практични от светлите, което не е маловажно за представителите на този знак. Обувките са устойчиви, на немного висок ток. Ако искате, можете да извадите от гардероба старите вещи на баба си или на майка си и с тях да направите нещо полезно и практично за себе си. При вас това непременно ще се получи. Козметика и парфюмерия по възможност трябва да използвате по-рядко. Единственото, което можете да сложите като макиаж – това е да повдигнете ъглите на очите и устните, което ще придаде на вашия външен вид малко мекота и откритост. От накитите – преди всичко ви отиват старинни скъпи вещи от злато и скъпоценни камъни. Ако накита е съвременен, то желателно е той да е направен със стар мотив. За да се чувствате добре и да изглеждате прекрасно, лейди-Козирог трябва да усещате стабилност и да чувствате положението си в обществото стабилно. Затова да сключите брак – ще окаже благотворно въздействие във всички сфери на вашия живот. Независимо то всичко, Козирози, необходимо е да се научите да намирате опора в себе си, а не в околните.
Скъпоценни камъни: оникс, рубин, опал.


paris-hilton

Лейди-Водолей
На вас ви харесва когато поразявате другите със своята необичайна външност и екстравагантност. Освен това, свободата ви е нужна във сфери на живота, в това число и в облеклото. Затова стилът на лейди-Водолей е свободен, нетърпящ никакви ограничения. Вие еднакво добре ще изглеждате както в супер модерен кожен костюм, така и във вечерната рокля на вашата прабаба. Лейди-Водолей може смело да използва цялата гама цветове – те й отиват. Същото може да се каже и за тъканите – те са разнообразни и необичайни. От всички знаци на Зодиака тези дами с голямо удоволствие могат да носят синтетични дрехи. Тях не ги смущават пукането и искрите, които възникват при носенето на такива дрехи.
Лейди-Водолей умее да фантазира, затова в повечето случаи всички нови идеи в областта на модата са тяхно дело. Смело използвайте в своя тоалет всичко, което ви дойде в главата и вие винаги ще бъдете една крачна напред от модата и ще поразявате всички със своята оригиналност. Част от тоалета ви може да стане пейджъра, мобилния телефон или лаптопа.В грима – добре е да използвате сребристи и перлени тонове, които създават ореол от загадъчност и романтичност. Ще ви отива лека небрежност и екстравагантност, затова, ако нямате желание да се рисувате – Вие напълно можете да минете и без козметика.
Наред със скъпите украшения, Лейди-Водолей може смело да използва евтини бижута с необичайни размери, форми и цветове.
Скъпоценни камъни: сапфир, аметист, гранат.


evaa-longoria

Лейди-Риби
Лейди-Риби - самата нежност и загадъчност. Тя винаги е обкръжена с ореол на тайнственост и романтична мечтателност. Тя притегля винаги онези, които имат нужда от утешение и състрадателност. Тя няма да търпи насилие, в това число и от дрехите. Тези дами най-удобно се чувстват в меки, топли, комфортни дрехи. Те са много чувствителни към стягащите, сковаващи тъкани и ги причисляваме към хората, при които и най-малкото количество синтетика или груба тъкан в материята, предизвиква раздразнение и лющене на кожата. Лейди-Риби трябва да носят дрехи само от естествени, меки материали: трикотаж, ангорска вълна, коприна. Много добре се чувстват с боди.
Ефектно ще изглеждат в дантелени или шити дрехи. Деловите костюми, коланите и тесничките поли заставят Рибите да действат, да взимат решения и да си събират мислите , но дълго в такива дрехи те не могат да останат – такъв стил на живот не е за тях. В цветовата гама се придържайте към всички отенъци на морето – от зелено до сребристо-виолетово. Добре ще изглеждате с блестящи тъкани с основа цвета на дълбоката морска вода.В гримирането е добре да използвате зеленикаво-сините тонове – всички оттенъци. Доколкото чертите на лицето ви са размити, с помощта на грима ги направете по-отчетливи и ярки. За това използвайте контур за устни и очи.