Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

maika 190x131Всяка майка трябва да знае особеностите на своето общуване с детето. Тези особености могат да бъдат описани чрез зодиакалния знак на майката. Разбира се, че това дава само най-общите черти на поведението на майката, защото освен Слънце има и други планети, а има и изгряващ знак. Конкретно вашето поведение в ролята ви на майка може да се отличава от описанието, но все пак, прочетете го. Може би ще обърнете внимание на нещо, което по-рано не сте забелязали.

Слънцето на майката е в земен знак: Тези майки са много грижливи, на първо място в материално отношение. Децата са добре нахранени, облечени, обути, поддържани. Те даже прекалено покровителстват своите деца, което от своя страна съвсем лишава от самостоятелност децата със слаба индивидуалност, а тези със силна индивидуалност изразяват протест и желание по-скоро да избягат от дома.
Освен това майката Телец се стреми да привърже детето /по-често дъщерите отколкото синовете/ към себе си и контролира неговия/нейния живот дори и след брака му/й. Телеца дава много емоция на детето си.
Майката Дева е много грижлива и готова да поддържа детето си цял живот, но тя изразява повече своите чувства на дело, а на детето често просто не му достигат ласки.
Майката Козирог тя е много организирана. Прекалено сериозното й отношение към правилния режим и реда у дома може да предизвика у детето чувство за ограничение на свободата. Несъмнено това е базирано на уважението към личността на детето. При това децата на Козирозите се развиват много бързо в интелектуален план. На тях, както и на децата на Девите не им достигат ласки. Сдържаността на Девите и Козирозите в проявата на любов е причина за тяхното бавно емоционално развитие.
Слънцето на майката е във воден знак. Емоционалната атмосфера в дома е даже прекалено интензивна. Децата на такива майки не изпитват недостиг на родителски емоции. Обратната страна на това – прекалено безспокойство за децата и тревожност. Това понижава устойчивостта на нервната система на децата. Освен това, твърде е интензивно емоционалното развитие на децата под влияние на родителските чувства.
Майката Рак е топла и любвеобвилна, но много сериозно се отнася към възпитанието на децата и тяхното образование. Затова тези деца израстват много „семейни и одомашнени“. Ранното емоционално развитие, под влиянието на мамините чувства, създава по-напред в развитието проблеми в сърдечните дела.
Майката Скорпион постоянно създава на децата емоционален стрес. Тя е склонна да се намесва във всички ситуации в живота на детето, самата преживявайки го много остро. На тях им се иска постоянно да държат децата под свой контрол. При това, разбира се, ограничавайки самостоятелността на детето в емоционален план, тя му оказва много силна поддръжка.
Майката Риби не умее точно да прокара граница между себе си и децата. Те усещат децата като продължение на самите себе си. Затова децата често са посветени в такива подробности от техния живот, които им е рано да знаят. Това способства за по-ранното съзряване на детето в емоционален и сексуален план, но ги лишава от добра етична опора.
Слънцето на майката е във въздушен знак. Тези майки построяват отношенията с децата като „с равни“, постепенно преминават от родителско към приятелско общуване. Това е много добро за социалното установяване на детето. Но на тези деца често им липсва родителския авторитет. Това в голяма степен се отнася за майките Близнаци и Везни.
Майката Близнаци леко общува със своите деца, но повърхностно. Затова децата рано престават да се обръщат за съвет към тях, даже и когато майката реално би могла да помогне. Но приятелските отношения с децата се съхраняват за цял живот.
Майката Везни за своето дете тя по-скоро е приятелка, отколкото майка. Това особено се отнася за дъщерите. Когато дъщерята поотрасне, те са като приятелки, а не като майка и дъщеря. Такова възпитание много помага на децата в техните бъдещи сърдечни и семейни отношения. Но ако майката е самотна, тя очаква от детето, то да запълни празнината на партньора, още повече налагайки му своя емоционален живот. Ако имат бурен роман, то те могат изобщо да забравят за своите деца.
Майката Водолей е най-авторитарната от всички въздушни знаци. Затова децата със силна индивидуалност израстват като бунтовници. Децата със слаба индивидуалност могат напълно да се подтиснат и за цял живот да останат привързани към майките. В по-голяма степен това се касае за дъщерите. Синовете на майките Водолеи често стават „мъже под чехъл“.
Слънцето на майката е в огнен знак. Техните деца, в социално отношение, израстват рано и са доста самостоятелни, доколкото по принцип им е предоставена повече свобода. Но и внимание им отделят по-малко. Децата не успяват да бъдат достатъчно деца, затова за в бъдеще не им достига емоционална устойчивост при добре развити волеви качества.
Майката Овен твърде рано започва да счита децата си за пораснали. Нейните деца израстват свободни и самостоятелни, но при тях детството е съкратено. На тях рано им се възлага отговорност за дома. Докато самата майка, без да забележи, организира живота в къщата, както й е по-удобно, без да взема предвид нуждите на децата. Затова децата имат отслабено чувство за дом, което за на пред слага отпечатък на техния семеен живот.
Майката Лъв вижда себе си по-добре, отколкото децата си. Тя обича да говори за децата с приятелки, но отделя внимание основно на външната страна. Децата й изглеждат добре, красиво са облечени, но на техният вътрешен свят отделя недостатъчно внимание.
Майката Стрелец е по-внимателна към детето от Лъв и Овен, помага му в интелектуалното развитие. Но в емоционален план, детето е оставено твърде рано само със себе си. Затова техния личен живот се построява „както дойде“.