Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

shopingmaniaПсихолозите казват, че манията по пазаруването е болест и трябва да я лекуваме, защото последствията са ужасни: разпадат се семейства, губят се работа, приятели, има финансови загуби, големи дългове. Осъзнавайки това, човек, изпада в състояние на депресия и много страда. Защо, след като знаем за всички негативни последствия от тази мания, ние все пак купуваме съвършено ненужни вещи.

Какво може да ни каже за това астрологията.
Започваме с това, че шопинг-манията е зависимост, която може да се постави на едно ниво с манията по хазартните игри, алкохолизма и наркоманията. А съвременните методи за манипулация на психиката на потенциалните клиенти провокират отклонения, към които се отнася и т.нар. вещо-мания. Казват, че психиката на човека много бързо се поддава на подобни въздействия. Любов към покупки, преди всичко, възниква при хора, които обичат новите неща. Тази любов може да се появи при хора, в хороскопа на които има много планети в кардинални и мутабелни знаци. Човек с преобладаващ фиксиран кръст, проявява повече постоянство в отношението си към вещите около себе си.
Кардиналните знаци винаги се стремят към новичко, при това го правят решително, не мислят дълго, лесно влизат в дълг. А мутабелните знаци, когато нямат средства за покупки, са склонни да се примирят и да почакат да се появят финансови възможности. В период на преситен с дребни стоки пазар, правят големи харчове за импулсни покупки. Човек, който е склонен на подобно поведение, задължително попада под влиянието на опитни търговци и маркетолози. Прибавете и телевизионната и интернет рекламата, билбордовете по града, когато от всички страни че чува: купи, купи, купи... Продавачите манипулират съзнанието на купувачите, напипват чувствителните им точки с една единствена цел – да заработят колкото се може повече. В този случай много уязвими са хората, които бързо се въодушевяват, „припалват“. Това важи за хора, в хороскопа на които има струпване на планети в Лъв или в Стрелец. А подчертан знак Скорпион дава страстно желание да притежава някаква вещ, без да обръща внимание на преградите по пътя към нея.
Струва ни се, че скъперникът не е разположен към такава зависимост. Но това не е така. Тук лакомията играе лоша шега. Човек започва да купува всичко, което е на промоция или „три на цената на едно“, „едно купуваш – второто е подарък“. Така се купуват много вещи, които може би са нужни за домакинството, но не в такова количество. Страда и портмонето, и семейството, не остава свободно място в шкафовете и в дрешника. Много често жените, позволяващи си шопинг, получават възможност да се почувстват свободни. Това може би преди всичко се отнася за домакините, жени, които не работят, а се посвещават на семействата си. Аз отивам до магазина и ще правя каквото си искам. Аз съм стопанка на своя живот! Но това реално е лъжливо състояние и чувството на свобода на избор е наистина илюзорно.
Призовават ви спешно да актуализирате вашия гардероб. Не ви отнема много време да чакате, за да обновите гардероба си, наричате се жертви на модата. Натрапчивото желание да не изоставате от модните тенденции за сезона, продиктувано от средствата за масова информация, се превръща в мания. Тук трябва да се разгледа положението на Венера. Венера на Асцендента или в слаба позиция, подсъзнателно диктува първичното желание да се промените външно и да станете законодател на модата в своя кръг от приятели.
Безусловно, да купуваме много не ни позволява нашия силен и тежък Сатурн. Той ни дисциплинира като ни казва: Стига! Достатъчно! А ако Сатурн е слаб, с негативни аспекти? Кой ще ни каже, че трябва да се спрем? Сега добавете тук съвсем слабия и негативно аспектиран Меркуий. Сега закономерно, излизайки от магазина, вие ще недоумявате: къде ми е бил ума когато съм решил да купя тази съвършено ненужна ващ?
Но разбира се, че има изход. На първо място не забравяйте, че законодателството е измислило механизъм за връщане на неудачно закупените вещи. На второ място– ако вие си знаете слабите места, то можете да коригирате своите постъпки, да не си позволявате нищо излишно и да се въздържате от ненужни покупки. И на трето място астрологичните прогнози ще ви помогнат да избегнете ситуации, когато вашият мозък действително може да се отключи и да се пренесе на пазара, но в по-удачен период, когато придобиването на вещи ще ви донесат не само морално удовлетворение, но и действително ще ви бъдат полезни.
Луната влияе на нашето ежедневие, защото на всеки два и половина дни сменя знака на Зодиака. За процеса на придобиване на вещи, Луната може да бъде много показателна: тя ще ви покаже психологичната окраска на дадения период и вашето настроение.
shopingstrast

Ако Луната влиза в Овен то напълно вероятно е да възникне опасност от импулсивни и непремислени покупки. В този период обикновено хората не мислят дълго, купувайки тази или онази вещ. Времето не е много подходящо за покупка на скъпо струваща битова техника, електроника, а също и модни дрехи, украшения и други ценни предмети. Всички тези придобивки ги отложете за времето, когато Луната ще влезе в Телец. Този знак отговаря за скъпите вещи, ценности, които се ползват с години. Това са предмети на разкоша: скъпи кожи, бижута … Средства за свръзка и информация трябва да се купуват когато Луната е в Близнаци. А когато Луната е в Рак – удачни ще бъдат покупките за дома: постелно бельо, щори, мека мебел. Купувайте за себе си, най-любимия си, онова, което ви носи радост и удоволствие лично на вас, когато Луната е в Лъв. Луната в Дева предразполага към придобиване на средства за хигиената, чистещи и миещи средства за почистване на дома, а също и на предмети за поддържане на добра физическа форма и здраве. Ако вие сте активна в модата – вашето време е когато Луната е във Везни! Модни дрехи, обувки, козметика, бижута – всичко, за което отдавна сте мечтали, може да се осъществи! Какво да кажем за времето, когато Луната е в Скорпион – по-скоро всички придобити вещи ще бъдат не практични и ще донесат безспокойство заради похарчените средства. Изключения тук правят стоките с еротично направление. Безусловно, те не се отнасят към практичните покупки. Стрелецът ни предразполага към големи покупки и в размери, и в количества. Важното е, че те ще бъдат качествени. За да не се съмнявате в избора на стоката, купувайте когато Луната дойде в Козирог. Възможно е да не ви харесат много естетичните параметри на закупените вещи, но затова пък отличното качество и дълговечното им ползване са гарантирани! Най-причудливите и оригинални покупки вие ще направите когато Луната влезе във Водолей. Възможно е, те са напълно безполезни днес, но след време задължително ще донесат полза. А закупените предмети по времето на движението на Луната в Риби – полза изобщо няма да донесат. Това е период на лъжа и самоизмама и от шопинг трябва да се въздържате.
Ако сте планирали скъпа покупка е нужно да анализирате транзитното положение на Венера – тя е сигнификатор на покупката на вещи и изобщо на похарчените пари. Ако транзитната Венера прави негативни аспекти към ваши натални планети, то радост и удовлетворение от покупките вие скоро няма да изпитате. Транзитните аспекти на Юпитер към лични планети може да даде неудържима щедрост. Това е особено валидно за хора, в хороскопа на които има много планети в Стрелец и Риби или наталния Юпитер е в силна позиция. А доколкото Юпитер отговаря за придобиването на големи и скъпо струващи вещи е необходимо да бъдете особено внимателни.
Не бива да забравяте Меркурий – символ на взаимодействието между хората, посредничеството и разбира се търговията. Ретроградния ход ще говори за това, че този период не е добър за търговия, възможно е хората да не се разбират един друг, да не могат да се договорят за цената, устройваща и двете страни. Големи и скъпи покупки в това време астролозите не ви съветват да правите. Но дребни, ежедневни предмети можете да купувате. Защото именно в това време се провеждат рекламни акции, разпродажби на дрехи, аксесоари и други дреболии. А в общата неразбория, ако подходите към решението на въпроса с ум, можете да купите нужните ви вещи на разумна цена.
Във втората половина на август 2013 година Юпитер застана в квадратура с Уран, което донасе непрактичност. Непремислени импулсивни харчения доведоха до големи финансови загуби. Растящия квадрат на Юпитер с Венера породи желание за придобиване на разкошни вещи (Юпитер и Венера са силни), но придобитите вещи се оказаха неоправдано скъпи или изобщо ненужни. При това Венера се приближава към точен квадрат с Плутон. Похарчените пари може да са кредит, чужди, които ще бъде трудно да се връщат по-късно.
Един от неблагоприятните периоди за покупки е 22 декември 2013 г. И ако точно в това време ние купуваме подаръци за своите роднини и близки, то ще направим много покупки. Венера започва своя ретрограден ход, а Юпитер вече е ретрограден. Планетите се намират в силна позиция и се възръщат към опозиция. Вероятно всичко, което сте купили в този период няма да носи радост, а и полезността ще е доста съмнителна. Добре е да купите подаръците преди периода на ретроградност на Венера, а големите придобивки изобщо пренесете в следваща година.