Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

2telezz

Слабите места в организма са гърлото, пикочните пътища и щитовидната жлеза. Телецът лесно се простудява.
За него увеличението на лимфните възли и ангината не са рядкост, а от тук вече е много близо до заболяване на сърцето. В обмяната на веществата при Телеца е изразен процесът на усвоение, а понеже той много обича да си похапва – има реална опасност от излишни килограми.
Първото, което е нужно на Телеца –

това е да се научи бавно и старателно да дъвче. С този прост способ може не само да избегне неприятности в храносмилателния тракт, но и да се предпази от затлъстяване. Основната забрана в храненето е за следните зеленчуци: цвекло, моркови, картофи, карфиол, краставици, лук, спанак, маруля. За поддържане работата на щитовидната жлеза не бива да забравяте за източника на йод – морските водорасли и морската риба. Колкото е възможно по-голямо да бъде количество на орехите в храната ви.
От плодовете най-полезни за Телеца са сливи, кайсии, дюли, праскови, портокали От напитките най-добрите са всички лимонови – той е полезен за поддържане на гърлото в добро състояние. Чаят от време на време е добре да го заменяте с настойка от лайка или листа на червена боровинка, като дезинфектанти на пикочните пътища и пикочния мехур. Употребата на кафе е добре да се сведе до минимум.
Ограничение трябва да се сложи на тестените, нишестените и сладките продукти.
Енергизиращите соли за Телеца са натриевия сулфат – глауберова сол, тя действа антитоксично и отделя излишните течности от организма. Естествени източници на натриев сулфат е нетлъстото говеждо, сиренето, овеса, цикорията, лука, малините, ягодите и минералните води.